ΨυχαγωγίαΑρχείο

Ένα ταξίδι στην Αργολική γη με τους X Darawish (Vid)

Η Ελληνοϊταλική μπάντα των X Darawish, στην οποία συνυπάρχουν και δύο Αργείοι, με την έλευση του 2017 ευελπιστεί να μας οδηγήσει σε νέα μουσικά μονοπάτια με την ολοκλήρωση του καινούργιου τους άλμπουμ.

Παράλληλα παρουσιάζουν το μουσικό ταξίδι τους για το 2016 σε ένα μουσικό βίντεο με τίτλο «Γειά σου (Ya sou)» και με κυρίαρχες τις εικόνες από Άργος, Καραθώνα και Μυκήνες. Την μουσική του κομματιού έχουν γράψει οι Enzo Leone & Στράτος Διαμαντής και τους στίχους υπογράφει ο Αρτέμη Χριστοφιλάκος. 

Οι X-Darawish ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997 από τον Έλληνα Στράτο Διαμαντή (Ακορντεόν) και τον Ιταλό Έντζο Λεόνε (Κιθάρα) και αποτελούν τυπικό συγκρότημα world music που ενσωματώνει στην pop και rock μουσική την παραδοσιακή της Μεσογείου.

Το group έχει δώσει πάνω από 600 συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη και μοιράστηκε την σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello, ο Nick Cave, ο Franco Battiato και ο James Taylor.

Το συγκρότημα αποτελούν οι Stratos Diamantis (Ακορντεόν, Φωνή, Κρουστά), Enzo Leone (Κιθάρες, Φωνή) και Dimosthenis Tsamis (Φωνή).

Θυμηθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα μουσικά εμφάνισή τους στο Ράδιο Αρβύλα: