ΡεπορτάζΑρχείο

Χιονάνθρωποι έκαναν την εμφάνισή τους στο Ναύπλιο! (Pics)

Μπορεί να μην είχε ξαναδεί τόσο χιόνι στη πόλη του, ή να το χε δει πριν καμιά τριανταριά χρόνια, ο Ναυπλιώτης όμως δεν έχασε ευκαιρία και είπε να το απολαύσει.

Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετοί ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους και έπαιξαν με το χιόνι, αφήνοντας και από ένα …ενθύμιο!

Το νέο χόμπι του Ναυπλιώτη δεν ήταν άλλο από την κατασκευή χιονάνθρωπων, που μπορεί να μην είχαν τις τέλειες αναλογίες, και γενικά να τους έλλειπαν διάφορα, αλλά έτσι κι’ αλλιώς περαστικοί ήταν και δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε…

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πέρα από ύψος 1,62μ. ο τέλειος χιονάνθρωπος πρέπει να αποτελείται από τρεις μπάλες διαμέτρου 30 εκ. για το κεφάλι, 50 εκ. για τον κορμό και 80 εκ. για την βάση του.

Οι συγκεκριμένες διαστάσεις αποτελούν, κατά τους ίδιους, τον χρυσό κανόνα της επιτυχίας. Ακόμα, ο χιονάνθρωπος οφείλει να έχει χέρια από κλαράκια και να είναι κατασκευασμένος από φρέσκο χιόνι. Τα μάτια του δεν πρέπει να έχουν απόσταση μεγαλύτερη από 5 εκ. μεταξύ τους,, ενώ η καροτένια μύτη του θα πρέπει να έχει μήκος 4 εκ. Τέλος, ο μοδάτος χιονάνθρωπος οφείλει να φοράει τρία αξεσουάρ – καπέλο, κασκόλ και γάντια -, αλλά και φέρει τρία κουμπιά στο μπροστινό μέρος του κορμού του τοποθετημένα σε ίση απόσταση μεταξύ τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ