ΚοινωνίαΑρχείο

Τα παράπονα των αγροτών της Αργολίδας άκουσε ο Αποστόλου

Ολοκληρώθηκε στο Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης η εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την «ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής και τις λύσεις των προβλημάτων», παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και του γενικού γραμματέα, υπεύθυνο διαχείρισης ΕΣΠΑ, Χ. Κασίμη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κατά κύριο λόγο εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία. Διατυπώθηκαν απόψεις από όλες τις πλευρές σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα, αλλά και προτάσεις για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Η ανάγκη να συζητηθεί εκ νέου ο νόμος περί συνεταιρισμών, με την συμμετοχή όλων των αγροτικών συνεταιρισμών, η λήψη αποφάσεων από την ηγεσία κατόπιν ανοιχτού διαλόγου με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών της περιοχής. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που έχουν ανεβάσει το κόστος παραγωγής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις που έχει στην πρωτογενή παραγωγή η κλιματική αλλαγή.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει την αγωνία και τους προβληματισμούς αγροτών και κτηνοτρόφων και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ενόψει και των κινητοποιήσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΚ Τάκης Πεβερέτος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρφθηκε στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Κάλεσε δε, τον υπουργό να πάψει να κινείται όπως μέχρι σήμερα, και να συζητά με τους αρμόδιους εκπροσώπους των αγροτών, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνει να προκύπτουν μέσα από γόνιμο διάλογο.  

Τέλος, εκτενής ήταν και η αναφορά στις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει μέσα στον χρόνο την παραγωγή τους και στο θέμα των αποζημιώσεων.