ΠολιτικήΑρχείο

Η ΝΔ θέλει να μάθει τι θα γίνει με το μάθημα των θρησκευτικών

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη K. Κεραμέως και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός, συναντήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Μετά τη συνάντηση, η κυρία Νίκη Κεραμέως και ο κ. Γιάννης Ανδριανός έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και να συνομιλήσουμε μαζί του για σειρά κρίσιμων θεμάτων.

Εκφράσαμε την αναγνώριση, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, του διαχρονικού, καίριου ρόλου της Εκκλησίας στη χώρα και την κοινωνία μας, ιδιαίτερα εν καιρώ κρίσης, καθώς και τη βούλησή μας για περαιτέρω προσέγγιση και συνεργασία, μέσω της ενίσχυσης των διαύλων επικοινωνίας μας.

Εξήραμε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που συχνά καλύπτει υπαρκτά κενά της Πολιτείας, και τονίσαμε την ανάγκη προαγωγής του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και μέσω της εκπαίδευσης. Υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει στο δημόσιο διάλογο και ζητήματα που δεν είναι στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας, αλλά αφορούν άμεσα την καθημερινότητα του πολίτη, όπως οι υιοθεσίες και η δωρεά οργάνων, στα οποία επιθυμούμε και την ενεργό συνδρομή της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας ενημέρωσε εκτενώς για το μάθημα των Θρησκευτικών και την πορεία του – μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης – διαλόγου, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται με ενδιαφέρον, το προσεχές διάστημα».