ΕυρώπηΑρχείο

Το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης κυριάρχησε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Ο προβληματισμός για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικράτησε στην ετήσια εκδήλωση για το νέο έτος στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα τελετών και τους διαδρόμους. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν εκπρόσωποι συνεργαζόμενων φορέων, προσωπικότητες αλλά και πολίτες.

 

Παραβρέθηκαν προσωπικότητες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας, δημοσιογράφοι καθώς και εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ακαδημαϊκού χώρου. Την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος Τάσος Κουράκης, ενώ εκ μέρους των Ελλήνων Ευρωβουλευτών παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ, ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης. Από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος, πρώην Ευρωβουλευτής, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το κόμμα εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης. Παρέστησαν επίσης  εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής καθώς και δημοτικών και τοπικών αρχών.

 

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Επικεφαλής του Γραφείου Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του γραφείο κατά το 2016 και αναφέρθηκε στις δράσεις και τους στόχους του Γραφείου για το 2017.

 

 

Ο κος Παπαδημούλης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι είναι παράλογο να νομοθετηθούν από τώρα μέτρα για τα επόμενα χρόνια και ζήτησε την δημιουργία εθνικού μετώπου για την σοβαρή αυτή εξέλιξη. «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να γίνει καλύτερη και ελκυστική στους πολίτες. Αλλιώς είναι ορατός ο κίνδυνος της άκρας δεξιά που θέλει διάλυση Ευρώπης» τόνισε ο κος Παπαδημούλης.

 

Από την πλευρά του ο κος Κουμουτσάκος μίλησε για περιβάλλον αβεβαιότητας στην Ελλάδα, δηλόώνοντας «Όχι στην απάθεια και τη μοιρολατρία. Όπως τόνισε «Η Ευρώπη χρειάζεται επισκευές όχι κατεδάφιση. Ο εθνικισμός και λαϊκισμός χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης. Να μην το επιτρέψουμε».

 

Αντίστοιχα η πρώην υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου είπε ότι «Το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται αποκλειστικά από το μέλλον της Ευρώπης».

 

Κλείνοντας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, ασπάστηκε μεν την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά επισήμανε ότι «πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς».