ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι Πελοποννήσιοι της Θεσσαλονίκης έκοψαν την πίτα τους

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», ενός από τα ιστορικότερα Σωματεία της πόλης. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοποννησίων – πλ. Αριστοτέλους 5 – τιμήθηκε για την προσφορά του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και στην επιστήμη ο ιατροδικαστής, Δ. Ψαρούλης. Την τιμητική πλακέτα στον κ. Ψαρούλη παρέδωσε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου, Α. Γυφτόπουλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας.
 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας. Το φλουρί «έπεσε» στην Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου σε θέματα υποδομών, δικτύων και χωροταξίας, κ. Ντίνα Νικολάκου, η οποία στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου και εξήγγειλε τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου των Πελοποννησίων προς τον σκοπό αυτόν.
 

Το παρών έδωσαν και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Βουλευτής, Γ. Ιωαννίδης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Θ. Καραόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, Α. Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Μαντάς, ο περιφερειακός Σύμβουλος, Χ. Αηδονόπουλος, ο Περιφερειακος Συμβουλος, Γ . Θεοδωροπουλος, ο Δημοτικός Συμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης, Γ. Αβαρλής και ο πρώην Γ.Γ. δημοσίων έργων, Σ. Σιμόπουλος.