ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Υπάρχουν σκιές στα οικονομικά του μαραθωνίου;

Ισοσκελισμένα στα 92.236€ κινήθηκε ο προϋπολογισμός του περσινού μαραθωνίου Ναυπλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν τώρα στην δημοσιότητα, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.

Το 72% του παραπάνω ποσού προήλθε από ίδιους πόρους της Διοργάνωσης και το υπόλοιπο 28% των χρημάτων από τον προϋπολογισμό του Δήμου και τη συμμετοχή της Περιφέρειας.

Στον συνολικό ισοσκελισμένο προϋπολογισμό θα πρέπει να προστεθούν και οι χορηγίες σε είδος που κάλυψαν μέρος των αναγκών της Διοργάνωσης τα περισσεύματα των οποίων παραδόθηκαν για τα γεύματα αγάπης.

Η οργανωτική επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια, όπως προκύπτει και από τα οικονομικά στοιχεία, στα οποία δεν φαίνεται να υπάρχουν υπερβάσεις. 


Δεν πείστηκε ο Γραμματικόπουλος

Με αφορμή τον παραπάνω προϋπολογισμό προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστο Γραμματικόπουλο.

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «το πιο ασαφές σημείο για το οποίο επιβάλλεται να δοθούν εξηγήσεις έχει να κάνει με τα χρήματα που έδιναν οι συμμετέχοντες ως συμμετοχή. Πρόκειται για 25.256 ευρώ σύμφωνα με τον απολογισμό. Αυτά τα χρήματα που τελικώς χρησιμοποιήθηκαν; Γιατί από τους 4379 συμμετέχοντες πλήρωσαν συμμετοχή μόνο οι 2605; και ποιος αποφάσιζε και με ποια διαδικασία για το ποιος θα πληρώνει και ποιος όχι; Καταλαβαίνουμε ότι υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις με κοινωνικά κριτήρια,  όμως εδώ η απόκλιση είναι μεγάλη αφού περίπου το 40% των συμμετεχόντων δεν πλήρωσε»

Στο αμέσως προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα ζητηθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις προκειμένου να μην υπάρχουν «σκιές» (αν υπάρχουν) αναφορικά με το οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης του Μαραθωνίου.