ΠολιτισμόςΑρχείο

Τιμητική μέρα για το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και ντοκιμαντέρ – έκπληξη

Mια τιμητική μέρα για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου ΕΚ Άργους η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, καθώς στο Φουγάρο διοργανώθηκε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη δημιουργικότητα τους μέσα από τις ταινίες που παράγουν και που γνωρίζουν πανελλήνια απήχηση.
 

Η τιμητική εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του “1ου Εφηβικού ΔημιουργικούΤρίστρατου Αργολίδας 2017” και αποτέλεσε μία μικρή αναγνώριση για τις συνεχιζόμενες βραβεύσεις τους για τα ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής τους ομάδας.

«Το Χρέος», το νεοβραβευμένο ντοκιμαντέρ των μαθητών αποτελεί μια από τις καλύτερες προβολές του παρελθόντος στο παρόν για ένα λαό που έζησε το δράμα της προσφυγιάς και που η ιστορία τον κάλεσε να το ξαναζήσει στο δράμα κάποιων άλλων προσφύγων.
 

Οι Νίκος Θεοδοσίου και Νίκος Καβουκίδης παρουσίασαν το έργο των παιδιών και μίλησαν για τη σημασία του ντοκιμαντέρ, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά ένα ντοκιμαντέρ – έκπληξη. Πρόκειται για την εξαιρετική δουλειά του Νίκου Καβουκίδη με τίτλο: «Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας: η δύναμη της εικόνας, η δύναμη της μνήμης».
 
Photos: Γιώργος Κονδής