ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πόσο θα κοστίσει η εκβάθυνση;

«Τα θέματα δεν λύνονται με καταστροφολογία αλλά με συγκεκριμένες πράξεις» τονίζει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στην εκβάθυνση του λιμανιού η οποία ναυάγησε προσωρινά λόγω αστοχίας της μελέτης.

Μία δεύτερη προσπάθεια πάει να ξεκινήσει μετά την έγκριση της προμελέτης που αφορά την ολοκλήρωση του έργου από το δημοτικό συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου. Το ποσό που απαιτείται για την περάτωση του έργου είναι 5,5 εκατομμύρια €, που έρχεται να προστεθεί στο 1 εκατομμύριο που έχει ήδη ξοδευτεί.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων «Η καθημερινότητα και η αντιμετώπισή της είναι δύσκολη και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση.  Είναι ένας τομέας για τον οποίο κρινόμαστε συνεχώς.  Κρινόμαστε όμως και στην διαχείριση απρόβλεπτων καταστάσεων και δυσκολιών όπως αυτή που προέκυψε στο θέμα της εκβάθυνσης του Λιμανιού. Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε απόφαση για την έγκριση προμελέτης που αφορά την ολοκλήρωση του έργου. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και το αίτημα προς τη διαχειριστική αρχή καθώς και το τεχνικό δελτίο προς το υπουργείο. Δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε για τους στόχους μας». 

 

Γραμματικόπουλος: Τα πάντα κρίνονται εκ’ του αποτελέσματος

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υπόσχονταν η δημοτική αρχή ότι η εκβάθυνση του λιμανιού θα είχε ολοκληρωθεί από το 2014… και έχουμε φθάσει στο 2017 και είμαστε σχεδόν πάλι από την αρχή. Βρισκόμαστε στο στάδιο της προμελέτης και σε αναζήτηση νέας χρηματοδότησης. Από την νέα προμελέτη μάλιστα που παρουσιάστηκε, καταδείχθηκε η αστοχία της προηγούμενης μελέτης αφού απαιτούνται επί πλέον 5,5 εκ. για να γίνει το έργο που μαζί με το 1 εκ. που έχει ήδη ξοδευτεί φθάνουμε στα 6,5 εκ.».

«Κατά τα άλλα ο κ.Δήμαρχος αντί να κάνει μία στοιχειώδη αυτοκριτική για το όλο φιάσκο της υπόθεσης του λιμανιού, “βλέπει” παντού εχθρούς και του φταίνε όλοι οι άλλοι. Εύχομαι και ελπίζω για το καλό του Ναυπλίου, το σημαντικό αυτό έργο, μέχρι την λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, να έχει ολοκληρωθεί» καταλήγει ο κ. Γραμματικόπουλος.