ΚοινωνίαΑρχείο

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλεύτηκε η Ασπασία!

Μια απρόοπτη δυσάρεστη εξέλιξη στην πορεία της υγείας της Ασπασίας Μπόγρη παρουσιάστηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το postlarissa.gr ξαφνικά η εικοσάχρονη κοπέλα αντιμετώπισε πρόβλημα με μια λοίμωξη του αναπνευστικού και χρειάστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που εφημέρευε. Εκεί οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό μετά τις απαραίτητες εξετάσεις της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούν την εξέλιξη του προβλήματος που παρουσιάστηκε αιφνίδια. Στο πλευρό της είχε συνέχεια (όπως συμβαίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια) την μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου. Μετά τις πρώτες ώρες της νοσηλείας της στο Γενικό Νοσοκομείο αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς της και το προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης AMIMUS η Ασπασία να μεταφερθεί και πάλι στο Κέντρο όπου θα συνεχιστεί η θεραπεία της λόγω της κατάστασης και των υποδομών, για ασθενείς με τα προβλήματα της Ασπασίας, που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο.

Κυριολεκτικά είναι τριτοκοσμικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρει υπηρεσίες επιπέδου.
 

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στο postlarissa.gr η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου:“Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την φροντίδα και τις άψογες υπηρεσίες που προσέφεραν στην Άσπα μου. Είμαι όμως απογοητευμένη και εξοργισμένη από τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους Νοσοκομείου. Θεωρώ ότι στα κτηνιατρεία υπάρχουν καλύτερες συνθήκες. Είναι απαράδεκτο για μια Ευρωπαϊκή χώρα να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο οι πολίτες της. Ζούμε σε μια πολιτεία ανάλγητη, αδιάφορη για τον άνθρωπο που μόνο ξέρει να ζητάει χωρίς να προσφέρει τίποτα. Είναι κυριολεκτικά ήρωες όσοι εργάζονται στο Νοσοκομείο αυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Για την Ασπασία προσεύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα γιατί σε ασθενείς αυτού του τύπου κάθε πρόβλημα είναι επικίνδυνο ακόμη και για την ζωή τους”

Αυτή την περίοδο να σημειώσουμε πως γίνεται μια προσπάθεια για την αγορά ενός ειδικού για την μεταφορά ΑΜΕΑ αυτοκινήτου για την Ασπασία. Μια λαχειοφόρο αγορά που διοργανώνει η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ και βρίσκει καθημερινά όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση από όλα τα μέρη της Ελλάδος.