ΠολιτισμόςΑρχείο

Πόρτα στους τουρίστες που ήρθαν να δουν τα αρχαία!

Έφαγαν πόρτα όσοι τουρίστες είχαν την ατυχία να επισκεφθούν την Αργολίδα σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί για το κοινό. Ο λόγος, η 24ωρη απεργία των αρχαιοφυλάκων που ζητούν την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας, όπως ισχύει μέχρι τώρα, καθώς και την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ. Παράλληλα ζητούν την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Από τηνπλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έκανε έκκληση αναστολής της κινητοποίησης, καθώς όπως υποστηρίζει, το υπουργείο ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες.

Η ΠΕΦΥΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) όμως προτίμησε να κρατήσει τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των τουριστών…