ΠολιτικήΑρχείο

Η Ελλάδα της καινοτομίας και ο ΣΥΡΙΖΑ της μιζέριας

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την πρόκριση Μεταπτυχιακών φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τελικό γύρο του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού στις έρευνες Υδρογονανθράκων, βρήκε αφορμή να τα «χώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής: «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των Μεταπτυχιακών φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την πρόκρισή της στον τελικό γύρο του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού στις έρευνες Υδρογονανθράκων. Οι φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων”, στο οποίο συμμετέχουν το ΑΠΘ, το ΕΜΠ, το ΔΠΘ και το ΕΚΠΑ, με επισπεύδον το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και συντονιστή τον καθ. Κοιτασματολογίας Πετρελαίου Ανδρέα Γεωργακόπουλο, έχει προκριθεί στην πρώτη πεντάδα για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον τελικό στο Παρίσι. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν πάνω από 70 Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο (Η.Π.Α., Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, κ.ά.)

Η ελληνική ομάδα ερμήνευσε άριστα τα πολύπλοκα γεωλογικά δεδομένα της περιοχής μελέτης και πρότεινε ένα εξαιρετικά πετυχημένο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.

Αυτό το Μεταπτυχιακό Τμήμα των ελληνικών ΑΕΙ στηρίξαμε από το ξεκίνημά του στα τέλη του 2013, ενώ το 2014 προχωρήσαμε στη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργαστήρια για τη λειτουργία του προγράμματος.

Σήμερα το Υπουργείο Ενέργειας αγνοεί ακόμη και την ύπαρξη αυτής της σπουδαίας ελληνικής ερευνητικής πρωτοβουλίας.

Εξάλλου, το ρυθμό αδιαφορίας τον δίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ο οποίος για 8η συνεχή εβδομάδα αρνείται να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου για τη στρατηγική της κυβέρνησης στα θέματα ερευνών Υδρογονανθράκων.

Η κυβέρνηση της μιζέριας απέναντι στην Ελλάδα της Καινοτομίας και του μέλλοντος. Έπρεπε να έχουν φύγει χθες».