ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο Δημήτρης Καλοκύρης στο Ναύπλιο

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  σε συνεργασία με το Φουγάρο, με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας μας παρουσιάζει τον συγγραφέα Δημήτρη Καλοκύρη την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 19.30 στο Φουγάρο.

Παρουσίαση/διάλογος: Δημήτρης Καλοκύρης και Φίλιππος Δρακονταειδής. Η παρουσίαση θα αρχίσει υπενθυμίζοντας το βιβλίο του «Φανταστικά Φουγάρα».

Ο Δημήτρης Καλοκύρης είναι ποιητής, πεζογράφος, μεταφραστής, εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Χάρτης», συνεκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Τραμ», Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Εξέλιξη της ποιητικής/πεζογραφικής παραγωγής του (αποκλίσεις και συγκλίσεις μεταξύ φιλέρευνου πνεύματος και πραγματικότητας, η σοβαρότητα του «κωμικού» στο έργο του, η «παιδικότητα» της παρατήρησης του κόσμου, το πνευματώδες ως δεδομένο «σωτήριας αντίστασης» του βίου

Η ανακάλυψη και προβολή ανύπαρκτων συγγραφέων (Ζεμενός). Η μετάφρασή του τού συνόλου των ποιημάτων του Μπόρχες. Η συνεισφορά του στην δημιουργία εξωφύλλων βιβλίων, αφισών και προωθητικού υλικού για το βιβλίο και την ανάγνωση (δείγματα διαθέσιμα).

Η ανάπτυξη του κολάζ (Προβολές τους πριν και μετά την παρουσίαση).

Σύντομες αναγνώσεις από τη θεατρική ομάδα της Αργολικής Πρότασης που προσφέρθηκαν για αυτό  με τη εποπτεία του Νίκου Ταρατόρη σε συνδυασμό με απαγγελίες ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή.