ΆρθροΑρχείο

Οι δημότες θέλουν αιρετούς που να λύνουν προβλήματα και όχι “κουστούμια” Δημάρχων και Αντιδημάρχων…

Οι λακκούβες, οι κακοτεχνίες στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, οι εγκαταλελειμμένες Πλατείες, η ελλιπής καθαριότητα, το κυκλοφοριακό κουμφούζιο, η έλλειψη πινακίδων σε οδούς και πολλά – πολλά ακόμα, αποτελούν καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες και για τα οποία θα έπρεπε να έχουν βρεθεί λύσεις ΧΘΕΣ.
 
Το δυστύχημα είναι ότι πολλές Δημοτικές Αρχές έχουν εδώ και δυόμιση χρόνια αναλωθεί σε εσωπαραταξιακές διενέξεις και έχουν ξεχάσει ότι έχουν εκλεγεί για να λύνουν προβλήματα.
 
Αντίθετα, με τις ενέργειες και τις παραλείψεις μάλλον προκαλούν περισσότερα. Έργα απεντάσσονται και χιλιάδες ευρώ χάνονται λόγω καθυστερήσεων, τη στιγμή που οι δημότες δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το λογαριασμό του ρεύματος.
 
Τους δημότες λοιπόν δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τα πρόσωπα, ούτε οι προσωπικές τους φιλοδοξίες, στο βαθμό που τα πρόσωπα αυτά δεν λύνουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.
 
Τους ενδιαφέρει να δουν τις πλατείες και τα πάρκα περιποιημένα και με δραστηριότητες που να τους θέλγουν και να τους ξεκουράζουν από το καθημερινό μόχθο.
 
Θέλουν να βλέπουν τις γειτονιές τους καθαρές και τους δρόμους τους χωρίς λακκούβες.
 
Τα παιδιά να μπορούν να πηγαίνουν σε κατάλληλες Παιδικές Χαρές και οι χιλιάδες ηλικιωμένοι από όλο το Δήμο να απολαμβάνουν κάτι από το ΚΑΠΗ του Δήμου …
 
Μπορούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά; Αν ναι, να το αποδείξουν. Αν το μόνο που θέλουν είναι να φορέσουν το κουστούμι του αντιδημάρχου ή του Δημάρχου ας αρχίσουν να αποσύρονται γιατί και οι καιροί άλλαξαν και οι δημότες αρχίζουν να μην τρώνε κουτόχορτο.
 
Οι καρέκλες αιρετών θα πρέπει να είναι «ηλεκτρικές» και όχι σεζλόγκ παραλίας… Να τις επιζητούν όσοι πραγματικά έχουν να προσφέρουν κάτι και όχι όσοι θέλουν να κάνουν το γούστο τους…
 
Οι Δήμοι χρειάζεται πολύ δουλειά. Χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Χρειάζεται επίσης ένα σχέδιο που να μας καθοδηγεί για να μας βγάλει από το βάλτο που έχουμε κολλήσει.
 
Ν. Σουρλόπουλος