Τι συζήτησε ο Κεφαλογιάννης στην Αργολίδα
Την Αργολίδα επισκέφθηκε το Σάββατο, 4 Μαρτίου ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Europe direct (την επιμέλεια στο Νομό έχει η κα Άννα Μαντά) σχετικά με τη συμπλήρωση 60 ετών από μία πολύ σημαντική στιγμή στην Ιστορία της Ευρώπης: την υπογραφή την 25.3.1957 της Συνθήκης για την Ϊδρυση της Ευρωπαικής Οικονομικής Επιτροπής (ΕΟΚ).
Προηγουμένως, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Δήμο Άργους Μυκηνών, όπου ενημερώθηκε για εκκρεμή θέματα του Δήμου και συζήτησε με το Δήμαρχο κο Καμπόσο και Δημοτικούς Συμβούλους δυνατότητες ένταξης σε ευρωπαικά προγράμματα. Εξήγησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες ένταξης αλλά ότι πλέον η Ευρώπη απαιτεί ολοκληρωμένες και έτοιμες μελέτες.
Στη συνέχεια μετέβη στο Εργατικό Κέντρο Άργους, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κο Κολεβέντη αλλά και μέλη του Επιμελητηρίου, συνδικαλιστές, φορείς και επαγγελματίες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, οι αγκυλώσεις του Δημοσίου και η ανεργία.
Ακολούθως μετέβη στη ΝΟΔΕ Αργολίδας στο Ναύπλιο, όπου τον αναμέναμε με την Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ, το βουλευτή κο Ανδριανό, τους περιφερειακούς συμβούλους κα Παναγιωτοπούλου και κο Σιδέρη, την πολιτεύτρια στις προηγούμενες εκλογές κα Ταντάρου και άλλα στελέχη του κόμματος. Εκεί ανέλυσε τις θέσεις που εκφράζει η ΝΔ στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε μία σειρά τρεχόντων θεμάτων και ιδιαίτερα πήρε θέση και εξήγησε το θέμα της διεθνούς εμπορικής συμφωνίας που επηρεάζει μεταξύ άλλων και την προστατευόμενη ονομασία της φέτας, ζήτημα το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Ακολούθως, μετέβη στο δημαρχείο Ναυπλιέων όπου συνάντησε το Δήμαρχο κο Κωστούρο και ενημερώθηκε για προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ναυπλιέων.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κου Χειβιδόπουλου, όπου τον υποδέχθηκε εκτός από τον κο Χειβιδόπουλο, η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Σιδέρης, η Περιφ. Σύμβουλος κα Παναγιωτοπούλου, όπου είχε μία πολύ γονιμη συζήτηση για καινοτόμα θέματα ένταξης σε προγράμματα, όπως το χαρακτηρισμό του νέου μονοπατιού από Αρτεμίσιο μέχρι Επίδαυρο και τη σύνδεσή του με το αντίστοιχο Ευρωπαικό Δίκτυο καθώς και την ιδέα της κατασκευής τουριστικού τραίνου σε όλη την Πελοποννησο. Επίσης συζητήθηκε η ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου και βεβαίως το θέμα των σκουπιδιών, για το οποίο εξεδήλωσε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το ότι έχει λάβει οριστικά το δρόμο της επίλυσής του. Δήλωσε δε για μία ακόμη φορά, όπως και σε όλους τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης που επισκέφθηκε, ότι παραμένει ακούραστος αρωγός για κάθε προσπάθεια και εγχείρημα που απευθύνεται προς την Ευρωπαική Ένωση.
Ακολούθως μετέβη στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η οποία αποδείχθηκε πολύ μικρή για την περίσταση, παρουσίασε και ανέλυσε τη θέση της Ελλάδας στις νέες συνθήκες που διαγράφονται στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά ορόσημα της πορείας της Ευρώπης από το 1957 μέχρι σήμερα αλλά και στα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά της και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Διετύπωσε επίσης με καθαρότητα ότι η θέση της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι εντός της Ευρώπης, ότι η Ευρώπη είναι εκείνη που μας έχει εγγυηθεί τη σταθερότητα, τη δημοκρατία, την ευημερία και τη λειτουργία των θεσμών. Τόνισε δε ότι το μόνο πραγματικά φιλοευρωπαικό κόμμα, η μόνη παράταξη που εγγυάται ότι η Ελλάδα θα παραμένει αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης είναι η Νέα Δημοκρατία.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Τατούλης, ο οποίος με τη σειρά του έκανε μία επισκόπηση της πορείας της Ευρωπιακής Ένωσης και σημείωσε τις νέες ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις που παρουσιάζονται σήμερα.
Την εκδήλωση έκλεισαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, οι οποίοι απέδωσαν εξαιρετικά μουσικά κομμάτια είτε χορωδιακά είτε με μουσικά σύνολα (πνευστά, έγχορδα) και απέσπασαν το χειροκρότημα.