ΆρθροΑρχείο

Αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας

Παραβιάζω ανοικτές θύρες μάλλον, λέγοντας ότι ζούμε μια πολύ σύνθετη  εποχή , δύσκολη και απαισιόδοξη . Μια εποχή με προεξάρχουσα την οικονομική διάσταση της κρίσης , αλλά με σημαντικότερη την ηθική και κοινωνική της διάσταση.Είμαστε  μια κοινωνία σε συνολική κρίση. Απλώς , λόγω της εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας, ηρθαν στο φως όλα τα ελλείμματα,  ηθικά ,κοινωνικά και πολιτικά, τα οποία συσσωρεύονταν σιγά σιγά , αλλά καλύπτονταν κατω  από  την  επίπλαστη  ευημερία  των δανεικών των προηγούμενων χρόνων . Και είναι ακριβώς αυτά τα ελλείμματα που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξόδου  και ανακυκλώνουν την κρίση.

Κάπου όμως πρέπει να τελειώσει  αυτό πια ,  προτού καταρρεύσουμε σαν χάρτινος πύργος. Κι εμείς , οι γυναίκες , μπορούμε να βοηθήσουμε , γιατί είμαστε από την φύση μας και σύνθετες και δυνατές.  Γιατί είμαστε οι στυλοβάτες της κοινωνίας μας και το ξερουμε πολύ καλά. Η φύση μας  έχει  προικίσει  με συμπόνοια για τους άλλους, αλλά και ρεαλισμό, με συναισθηματισμό , αλλά και αποτελεσματικότητα.  Διαθέτουμε  συναισθηματική νοημοσύνη . Δύναμη και ευαισθησία μαζί .  Κάποτε μας κορόιδευαν για αυτό . Σήμερα όμως  είναι  το ζητούμενο  σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις  , στην σύγχρονη αγορά εργασίας, αφού αποδείχθηκε  πιο ισχυρό  «όπλο», από την ξερή τεχνοκρατική αντίληψη. Είναι  το όπλο μας για να διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις , να αρνηθούμε τις ψεύτικες υποσχέσεις , να γυρίσουμε την πλάτη σε ιδεοληψίες και ψέμματα και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις ολων σε στόχους εφικτούς και αληθινούς.

Άρα λοιπόν, η συμβολή σας  φίλες μου είναι ανεκτίμητη. Στο σπίτι , στην οικογένεια, στην δουλειά,  στην κοινωνία , στον εθελοντισμό, στην αυτοδοίκηση στην πολιτική.

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας . Πείτε την γνώμη σας . Δώστε λύσεις . Μπείτε μπροστά. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά και σας έχουμε ανάγκη.
 
* Η Ελένη Παναγιωτοπούλου είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου  και Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής  Ν.Δ., Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αργολίδας.