ΑθλητισμόςΑρχείο

Στ’ αχνάρια του αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου συνδιοργανώνει με τον ορειβατικό σύλλογο «Ε.Ο.Σ. Κορίνθου» και το σύλλογο δρομέων «Εφυραίοι Ωκύποδες» τον 1ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο «Μυκήνες – Τενέα».

Την Κυριακή 19 Μαρτίου θα αναβιώσουν αρχαίες διαδρομές ακολουθώντας τ’ αχνάρια του αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου ηλικίας 3500χρόνων, με αφετηρία την Ακρόπολη των Μυκηνών και τερματισμό την Αρχαία Τενέα.
 

Ο αγώνας που ακολουθεί στο μεγαλύτερο του μέρος την πορεία του αρχαίου μυκηναϊκού δρόμου που ένωνε τις Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου, έχει μήκος 22 K και συνολική θετική υψομετρική διαφορά +944 μ. 

Η διαδρομή αποτελείται από 11 K μονοπάτια και μονοπατόδρομους (περίπου 50%) ενώ την συμπληρώνουν 9 K αγροτικοί δρόμοι μέτριας ή στοιχειώδους βατότητας (41%) και 2 K ασφάλτου (9%). Η διαδρομή έχει χαρακτήρα point-to-point με εκκίνηση στη Πύλη των Λεόντων στην ακρόπολη των Μυκηνών και τερματισμό στο στάδιο του Χιλιομοδίου, στην περιοχή της Αρχαίας Τενέας.

Ο ορεινός αυτός ημιμαραθώνιος οργανώνεται από τον ΕΟΣ Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Σύλλογο δρομέων Κορίνθου «Εφυραίοι Οκύποδες».

Περισσότερα στο ancientmycenaeantrail.wordpress.com/