ΕυρώπηΑρχείο

Δήμαρχος Λονδίνου: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας»

«Αν και φεύγουμε από τηνΕΕ, δεν φεύγουμε από την Ευρώπη», είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στην επίσκεψη του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 28 Μαρτίου. «Σε ζητήματα από την ασφάλεια μέχρι την άμυνα, την οικονομία και τον πολιτισμό, θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας». Ο δήμαρχος του Λονδίνου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚ για να συζητήσουν για σημαντικά ζητήματα όπως η ασφάλεια και το Brexit. «Δεν ωφελεί κανένα να τιμωρηθεί το Λονδίνο ή η Βρετανία» είπε ο κ. Καν.
 
Την συνάντηση ακολούθησε σύντομη συνέντευξη τύπου. Ο πρόεδρος Ταγιάνι εξέφρασε τη συμπάθεια, εκ μέρους του ΕΚ, σε όλους όσους επλήγησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου στις 28 Μαρτίου. «Η επίθεση ήταν μια τραγική υπενθύμιση ότι πρέπει να συνεργαστούμε περισσότερο από ποτέ για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και να αποτρέψουμε την ριζοσπαστικοποίηση», τόνισε ο Αντόνιο Ταγιάνι.
 
Τονίζοντας το καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΕΚ πρόσθεσε ότι «όσο εμείς γιορτάζαμε το Σάββατο την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Λονδίνου έδειχναν τη στήριξή τους στην ΕΕ. Αυτό δείχνει ότι το Λονδίνο είναι μια πραγματικά ανοιχτή, πολυπολιτισμική και αληθινά ευρωπαϊκή πόλη. Πρέπει να νιώσουμε υπερήφανοι».