ΚοινωνίαΑρχείο

Πρωτιά για το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 30 Μαρτίου) στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2015-2016 ανέδειξε 1.094 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα.

Από το νομό Αργολίδας διακρίθηκε ο Γεώργιος Κόντος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.413 στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνολικά από τα 15 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 12 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.


Οι βραβευθέντες από την υπόλοιπη Πελοπόννησο είναι:

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, η Μπουρνά Μαρία, πρώτη μεταξύ συνολικά 10 αριστούχων από τα 18 σχολεία του νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.520 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Μεταξύ 40 μαθητών που βραβεύτηκαν από 55 σχολεία του νομού ΑΧΑΪΑΣ, αριστούχος αναδείχθηκε ο Μπίρμπας Κυριάκος από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.773 στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου, πρώτη των πρώτων του νομού ΗΛΕΙΑΣ, η Κατσίγιαννη Βασιλική – Αναστασία, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.561 στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας. Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ διακρίθηκαν 16 μαθητές από τα 32 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διακρίθηκε η Κωνσταντινίδη Ιωάννα από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.561 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά βραβεύθηκαν 19 μαθητές από τα 28 σχολεία του νομού.

Μεταξύ 9 μαθητών που βραβεύτηκαν σε σύνολο 19 σχολείων του νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ, αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων ο Μπιλίνης Χαράλαμπος από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Βοιών, ο οποίος, με αριθμό μορίων ΕΠΑΛ 1.964, εισήχθη στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

Στο νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, διακρίθηκε η Μάλλιου Ελένη από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.420 στο Τμήμα Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Συνολικά από τα 31 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 19 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.