ΠολιτισμόςΑρχείο

Ταξίδι στο Ναύπλιο με τα μάτια του Λούη

Το βράδυ της Κυριακής 2 Απριλίου, ο χρόνος διάβηκε πολύ γρήγορα για τους φίλους του Λούη Λάμπρου. Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση ταξίδεψαν με τα μάτια του Λούη, με την μνήμη του ευπατρίδη Ναυπλιώτη που πολλά είδε και πολλά άκουσε στην πολυτάραχη ζωή του. Μικρή η αίθουσα της βιβλιοθήκης του «Φουγάρου» για να γεμίσει τις αναμνήσεις χρόνων. Η τιμητική εκδήλωση για τον Λούη Λάμπρου είχε τον τίτλο «Οι ιστορίες που δεν άκουσα».

Ιστορίες, όμως, που ακούσαμε εμείς να περιγράφονται από το στόμα και το μυαλό ενός ανθρώπου που έζησε σε εποχές ορόσημο για την πόλη μας αλλά και για την πατρίδα μας. Η εκδήλωση είχε οργανωθεί από το «Φουγάρο», το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «ο Παλαμήδης».

Το βαρύ φορτίο του συντονισμού της εκδήλωσης είχαν αναλάβει ο Γιώργος Καρατάσος και ο Μπάμπης Αντωνιάδης που με τις ολιγόλογες εισηγήσεις τους οδήγησαν τον Λούη και το κοινό σε ερωτήσεις και απαντήσεις, σε πληροφορίες που αφορούσαν στο παρελθόν και φώτισαν άγνωστες λεπτομέρειες της κοινωνικής δομής της πόλης. Οι τέσσερις μεταπτυχιακές φοιτήτριες είχαν απλώσει μέσα στον χρόνο την ζωή του Λούη, ο οποίος κρατώντας τις δέουσες αποστάσεις, εξιστόρησε κάποια γεγονότα άλλων εποχών αλλά κράτησε κρυμμένες κάποιες μυστικές ιστορίες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που, μάλλον, θα τις πάρει μαζί του…

Στο τέλος προβλήθηκαν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα « Λούης, επτά φορές να πέφτεις, οκτώ να σηκώνεσαι ».