ΕυρώπηΑρχείο

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στον Άκη Γκάτζιο για μεταναστευτικό, brexit και αξιολόγηση (Vid)

Η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές ως χώρα να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες και γι’ αυτό δεν έπρεπε καν να έχει υπογράψει, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Σε συνέντευξή της για το anagnostis.org και τον Άκη Γκάτζιο αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις του Brexit για την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως δεδομένου ότι η χώρα μας δέχεται περίπου 2,5 εκατομμύρια βρετανούς τουρίστες ετησίως, είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσει, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη υποτίμηση της βρετανικής λίρας, η οποία θα μπορούσε επηρεάσει αρνητικά ή και θετικά τις εμπορικές συναλλαγές και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος, η ευρωβουλευτής βλέπει πρόβλημα στο κομμάτι της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, γι’ αυτό και οι ευρωπαίοι αξιώνουν συνεχώς ολοένα και περισσότερα…

Τέλος η κ. Βόζεμπεργκ χαρακτήρισε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ως «persona non grata», με αφορμή τα όσα απαξιωτικά είπε για τις χώρες του νότου, ότι δηλαδή «έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και τώρα ζητούν βοήθεια».