ΕκδηλώσειςΑρχείο

Πανηγυρική έναρξη της 33ης ΠΑΠΕ

Την 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση φιλοξενεί το Άργος, η πόλη που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης λόγω της ύπαρξης πολλών αρχαιολογικών μνημείων που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όταν αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

Οι εργασίες και οι δραστηριότητες αυτής της διαχρονικής ανιχνευτικής δράσης θα ξεκίνησαν χτες το Σάββατο (του Λαζάρου) 8 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν τη (Μεγάλη) Δευτέρα 10 Απριλίου. Οι Κοινότητες Ανιχνευτών απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους, καθώς οι δραστηριότητες είναι και φέτος πολλές και ελκυστικές! Αυτό που κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, είναι το θέμα του τηλεοπτικού spot. Κάθε χρόνο επιλέγουμε ένα θέμα της επικαιρότητας και αφήνουμε τις Κοινότητες να δημιουργήσουν! Το φετινό θέμα είναι η «Διαφορετικότητα».

Παράλληλα, προετοιμάζεται και μια άλλη μεγάλη ομάδα, που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν ζήσει πολλές ΠΑΠΕ στο παρελθόν, είτε ως βαθμοφόροι, είτε ως Ανιχνευτές.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων, ο Μητροπολήτης Αργολίδας Νεκτάριος ενθυμήθηκε μια αντίστοιχη εκδήλωση που παρακολούθησε ως παιδί το 1960 στον Μαραθώνα, ενώ ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος αναφέρθηκε στα δικά του προσκοπικά χρόνια.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ομάδα προσκόπων από την αδελφοποιημένη πόλη με το Άργος την της Ιταλίας. Από την μεριά τους οι πρόσκοποι ευχαρίστησαν τον Δήμο Άργους Μυκηνών που χάρη στην χορηγία του πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς από την Αργολίδα και το Κιάτο.