ΡεπορτάζΑρχείο

Ο καταναλωτισμός της Μεγάλης Παρασκευής

Μόνο «λυπητερή» για το Ναύπλιο δεν τη λες τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού μπορεί οι πιο πιστοί να την έζησαν με κατάνυξη αλλά οι απασχολούμενοι στον τουρισμό και τα εμπορικά καταστήματα είδαν άσπρη μέρα!

Ο κόσμος βγήκε να ξεσκάσει και με υπομονή περίμενε τη σειρά του να προσκηνύσει αφού παρατηρήθηκε συμφόρηση στις εκκλησίες, ειδικά αυτές του κέντρου, ακόμα και μετά την ακολουθία της αποκαθήλωσης.
 

Λόγω του ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι κλειστός λόγω έργων, το βάρος έπεσε στον ιερό ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, πίσω από το μουσείο, και λιγότερο στον υπό επισκευή Αη Γιώργη, που όμως παραμένει επισκέψιμος.

Λιγότερη η συμφόρηση στον πολιούχο Άγιο Αναστάσιο που άλλωστε είναι απομακρυσμένος για τον επισκέπτη.
 

Υπαίθρια μουσικά events στο κλίμα της ημέρας και πένθιμες καμπάνες έδιναν τον τόνο, ο κόσμος πάντως έδειξε να απολαμβάνει την βόλτα του χαμογελαστός στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, χωρίς να νοιάζεται τόσο πολύ για το θρησκευτικό σκέλος.
 

Ο καταναλωτισμός έδινε και έπαιρνε με τις καφετέριες και τα φαγάδικα να γεμίζουν από κόσμο, τα καταστήματα από την στιγμή που άνοιξαν να προσελκύουν αρκετούς για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, και τις εκκλησίες να επωφελούνται από την αυξημένη προσέλευση και τον οβολό των πιστών.