ΕκδηλώσειςΑρχείο

Η ετήσια γιορτή του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός»

Την Τετάρτη 3 Μαϊου Εορτή του Αγίου Πέτρου Επισκόπου και Πολιούχου Άργους του Θαυματουργού, και Προστάτου του «Δαναού», ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός» τελεί την ετήσια Εορτή του.

Την ημέρα της Εορτής και ώρα 11.15΄ π.μ. ο Σύλλογος θα υποδεχθεί, φιλοφρόνως, στο μέγαρό του Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία και λοιπούς συνεορταστές, με ειδικό εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:
«Χριστός Ανέστη» και Απολυτίκιο Αγίου Πέτρου.
– Προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» κ. Δημ. Παπανικολάου.
– Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.
– Απονομή τιμητικών διακρίσεων.
– Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου των εν Αθήναις και Πειραιεί Αργείων «Ο ΑΤΡΕΥΣ» και βράβευση επιτυχόντων μαθητών στα Α.Ε.Ι.
– Απονομή βραβείων σε αριστούχους αποφοίτους Δημοσίων Γενικών Λυκείων ΄Αργους σχολικού έτους 2015-2016 από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ».

Τον Πανηγυρικό της εορτής θα εκφωνήσει ο κ. Απόστολος Νικολαϊδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Αθηνών με θέμα: «Η προσωπογραφία ενός Αγίου»

Επίσης θα ανακηρυχθούν επίτιμα μέλη:
1.Η κ. Αγγελική Σχοινοχωρίτου, Επίτιμη Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα ΄Αργους, για την πολυετή  της δράση για την προβολή της τοπικής, αλλά και γενικά της ελληνικής παράδοσης, με την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και διαδρομή της ως Προέδρου στο Λύκειο Ελληνίδων ΄Αργους,
2. Την κ. Μαίρη Χιωτακάκου, Επίτιμη  Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα ΄Αργους,  για την πολυετή  της δράση για την προβολή της τοπικής, αλλά και γενικά της ελληνικής παράδοσης, με την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και διαδρομή της ως Προέδρου στο Λύκειο Ελληνίδων Άργους,

Απαγγελία της «Ωδής εις τον Σύλλογον Δαναόν»,
    από τον ηθοποιό κ. Νίκο Κλησιάρη.
    Ποίηση: Δ. Βαρδουνιώτου (1896)
    Μελοποίηση: Δ.Τσαπραλή (1959)
 
Απαγγελία της ωδής «Άργος εσύ»,
   από τον ηθοποιό  κ. Νίκο Κλησιάρη.
   Ποίηση: Κων/νου Γιαννόπουλου
   Μελοποίηση: Εμμανουήλ Διαμαντή

Παρακαλούνται οι συμπολίτες όπως προσέλθουν.