ΚοινωνίαΑρχείο

Νέοι υποστηρικτές του τρένου

Συνάντηση του Χρήστου Γραμματικόπουλου με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την επαναλειτουργία του Τραίνου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με σκοπό την ενημέρωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την μέχρι τώρα πορεία των προσπαθειών αλλά και τα βασικά στοιχεία της εν’ λόγω πρότασης.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είπε ότι βλέπει θετικά αυτή την προσπάθεια και ότι θα μελετήσει με τους συνεργάτες του αναλυτικότερα  όλες τις παραμέτρους της πρότασης προκειμένου να τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα.

Και οι Οικολόγοι υπέρ του τρένου

H Περιφερειακή παράταξη Πελοπόννησος Οικολογική (Αργολίδας) ενώνει την φωνή της με τους πολίτες της Αργολίδας για την Επαναλειτουργία του Τραίνου Τώρα στην Αργολίδα.

«Συμφωνούμε απόλυτα, προσυπογράφουμε το σκεπτικό τους και συμπληρώνουμε και με το όραμα για την παραλιακή σύνδεση μεσω Τολο Ιριων της Ερμιονίδας στο δίκτυο, με μια υπέροχη τοπική διαδρομή που θα τονώσει την ασφαλή κίνηση σε ολη την τουριστική παραθαλάσσια ζώνη του Αργολικού κόλπου στην πλευρα της Αργολίδας, θα αναδείξει την ομορφιά του φυσικού τοπίου και θα βοηθήσει στην ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων μειώνοντας το κόστος και την περιβαλλοντικη επιβάρυνση», σημειώνουν οι Οικολόγοι.


Και η Πύλη Πολιτισμού στο κόλπο

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου υιοθετεί και αυτή την πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την «Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα» που επιδιώκει και αγωνίζεται για να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση του Νομού με την Κόρινθο και μέσω αυτής με την Αθήνα, ξαναβάζοντας την Αργολίδα στον σιδηροδρομικό χάρτη της χώρας.