ΕκδηλώσειςΑρχείο

Οι «Γέφυρες του Μάντισον» από την Πρόταση

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης την Τετάρτη 17 Μαΐου προβάλει την ταινία «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΣΟΝ» (BRIDGES OF MADISON COUNTY) στο νέο της χώρο Οδ. Ανδρούτσου 13 (πάροδος Χαντζή, δίπλα στην κάβα Μακρή) στις 9:00 το βράδυ.

Κοινωνική 1995 | Έγχρ. | Διάρκεια: 135′
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ με τους: Χέλμουτ Μπέργκερ, Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μέριλ Στριπ.
 

Η σύντομη ερωτική ιστορία μιας παντρεμένης Ιταλοαμερικανίδας αγρότισσας με έναν επισκέπτη φωτογράφο στην επαρχία του Μάντισον του 1965. Η έλξη μεταξύ τους είναι άμεση και φανερή αν και συναντιούνται μόνο για τέσσερις ημέρες.

Η ταινία θίγει πολλά θέματα και θέτει πολλά ερωτήματα… Είναι οι τέσσερεις μέρες αρκετές για να ερωτευτεί κάποιος βαθιά και για μια ζωή; Μήπως είναι ακριβώς αυτό το ανεκπλήρωτο που το κάνει να μη σβήνει, το ωραιοποιεί, το δυναμώνει; Τι είναι τελικά μεγαλύτερη “αμαρτία”; Να ζεις έναν μεγάλο έρωτα με όποιο κόστος ή να τον αφήνεις να φύγει; Ποιος ευθύνεται σε έναν γάμο που βρίσκεται σε τέλμα τελικά; Εκείνος που δεν εκφράζει τα συναισθήματά του ή αυτός που δε βλέπει τα σημάδια. Μια ταινία που αν και κυριαρχεί ο λόγος, οι οπτικές εικόνες είναι αυτές που μένουν στον θεατή, σε μια μαγική σκηνοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα στο facebook της Λέσχης.