ΑθλητισμόςΑρχείο

Σήκωσε ψηλά την Αργολίδα με 5 χρυσά ο Μανώλης Παφύλιας!

Πέντε χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Μανώλης Παφύλιας με καταγωγή από την Αργολίδα, στο Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου που έλαβε χώρα στην Ελευσίνα από 5-7 Μαΐου.

Πρώτης τάξεως διαφήμιση και για το Τολό με την μπλούζα στην τελετή της απονομής.
 

Το Δυναμικό Τρίαθλο (Powerlifting) είναι ένα άθλημα που θυμίζει κάπως την Άρση Βαρών με την έννοια ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βάρους και κάθε αθλούμενος καλείται να εκτελέσει κάποιες ασκήσεις,όπου αν εκτελεστούν σωστά,η άσκηση είναι δεκτή και το σύνολο των κιλών (ή λίβρων) που σηκώθηκαν προστίθεται σε ένα σύνολο και αυτό τότε,θεωρείται το αγωνιστικό σύνολο κάθε αθλούμενου.

Οι κινήσεις είναι 3 από τις πιο γνωστές κινήσεις στον σύγχρονο κόσμο των αθλημάτων δύναμης. Αυτές είναι το κάθισμα, η πίεση πάγκου και οι άρσεις θανάτου.
 

Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχαν περίπου 250 αθλητές από 15 χώρες (Ελλάδα, Ισραήλ, Μολδαβία, Τουρκία, Κύπρο, Γεωργία, Ρωσία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Σλοβενία, Τσεχία, Ισπανία Ουγγαρία, Βουλγαρία και Λετονία) και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με εξαιρετικές επιδόσεις, αφού καταρρίφθηκαν περισσότερα από 20 παγκόσμια ρεκόρ και άλλα τόσα ευρωπαϊκά!