ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι 3 προτάσεις που δέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου για το τρένο

Μετά την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβούλιου του Ναυπλίου ήρθε και η σειρά του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων να συναινέσει στην πρόταση για την επαναλειτουργία του τρένου στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση παρευρέθηκαν μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα όπου πρότειναν τα εξής:

  1. Ο Δήμος Ναυπλιέων να χρηματοδοτήσει μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο γιατί πιθανόν έτσι θα ενισχύθούν τα επιχειρήματα για την επαναλειτουργία της.
  2. Ο Δήμαρχος να μεσολαβήσει ώστε το συντομότερο δυνατόν να κλειστεί ραντεβού στο οποίο και θα συμμετέχει, με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και την παρουσία μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
  3. Την παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα διοργανώσει η Πρωτοβουλία Πολιτών στις 31/5 στο Ναύπλιο.

Οι προτάσεις έγιναν δεκτές ομόφωνα από το σώμα, εξέλιξη θετική ως το προς την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης που αποτελεί σημαντική παράμετρο πριν τη συζήτηση με τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς.