ΚοινωνίαΑρχείο

Εκδηλώσεις και υποσχέσεις για το τρένο

Όπως ανακοινώνει η πρωτοβουλία πολιτών για την επαναλειτουργία του τρένου οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ενώ ως επόμενος σημαντικός κόμβος των κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί η ανοιχτή εκδήλωση στο Ναύπλιο στις 31 του Μάη.

Στα πλαίσια αυτά, η Πρωτοβουλία Πολιτών συνάντησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα και του ζήτησε να μεσολαβήσει προκειμένου να οριστεί ραντεβού ανάμεσα σε εκπροσώπους κοινωνικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων του νομού και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Γκιόλας επισήμανε ότι σε δεκαπέντε περίπου μέρες θα υπάρχει η μελέτη βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία ετοιμάζεται μετά από εντολή του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη. Το κατά πόσο θα είναι έτοιμη σε 15 μόλις μέρες είναι ένα ερωτηματικό, ωστόσο τα μέλη της πρωτοβουλίας δηλώνουν πως θα την αναζητήσουν τη χρονική στιγμή που τους προσδιόρισε ο βουλευτής.

Τέλος, τα μέλη της πρωτοβουλίας ζητούν την πρόσληψη 18 υπαλλήλων από τον ΟΣΕ προκειμένου να τρέξουν τα δρομολόγια. Πάντως όπως άφησε να διαφανεί ο βουλευτής στο δελτίο τύπου που έσπευσε να στείλει ανήμερα της συνάντησης, όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της μελέτης που εκπονείται, η οποία θα κρίνει αν το τμήμα από Κόρινθο μέχρι Ναύπλιο είναι βιώσιμο και μπορεί να αποφέρει έσοδα.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας έχουν καλέσει να παραβρεθούν στην εκδήλωση με θέμα την επαναλειτουργία του τραίνου στις 31 Μαϊου στο Ναύπλιο εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΟΣΕ και του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να τοποθετηθούν για το χρονοδιάγραμμα επανεμφάνισης του τραίνου και τον οικονομικό προϋπολογισμό της.

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών στη συνάντηση συμμετείχαν οι Άρης Καραμάνος, Αντρέας Κοροβέσης, Francesco Moretti, Βαγγέλης Ντάνης, Χρήστος Σάιτ και Γιάννης Τζανετόπουλος.