ΚοινωνίαΑρχείο

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους του Άργους

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη των εμπορικών συλλόγων της χώρας, πιεζόμενα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις των, μεταξύ των οποίων και της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, θέτει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ο Γιάννης Γκιόλας συνηγορώντας στο δίκαιο αίτημα του Εμπορικού συλλόγου Άργους για βιώσιμο διακανονισμό των οφειλών της ΔΕΗ.  

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Δυστυχώς οι καταναλώσεις έχουν αυξηθεί, έχουν δε σωρευθεί υψηλά χρέη, που αδυνατούν να εξοφλήσουν με την μέχρι σήμερα παρασχεθείσα δυνατότητα των 12 ή 36 δόσεων».

«Σας διαβιβάζω την σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, που ως κραυγή αγωνίας ζητούν να διευρυνθεί ο αριθμός των δόσεων και γενικά να εξασφαλισθεί ελαφρύτερος τρόπος καταβολής των οφειλομένων, με περισσότερες δόσεις και χωρίς προκαταβολή», συνεχίζει ο βουλευτής.

Και συμπληρώνει πως «Η προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να σταθούν συνεπείς και προς τον Οργανισμό έχει καταντήσει για την πλειονότητα των εμπόρων Τιτάνια ή Σισύφειος προσπάθεια».

«Παράκληση και έκκληση να εξετάσετε τη δυνατότητα ελάφρυνσης του τρόπου εξόφλησης των οφειλών τους, με την επιείκεια, ελαστικότητα και κοινωνικότητα που πρέπει να διακρίνει έναν Οργανισμό ελεγχόμενο από το Δημόσιο, για να μην οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους και στην χρεοκοπία», καταλήγει ο κ. Γκιόλας.