ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καβάλα στ’ άλογο ο Καμπόσος

Συντριπτικά ποσοστά σε όλα τα επίπεδα δίνουν οι πολίτες του δήμου Άργους Μυκηνών στον Δημήτρη Καμπόσο μέσω δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO  η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό Κορινθιακής εφημερίδας σε δείγμα 500 ατόμων.

Τα στελέχη της παραταξης δηλώνουν κατενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα και απευθύνουν ευχαριστίες στον δήμαρχο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «ο κόσμος έδωσε τη δύναμη στο Δήμαρχο και στην “Αλλαγή Πορείας” να συνεχίσει με μεγαλύτερη ενέργεια την προσπάθεια για την πρόοδο του δήμου μας σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία και εποχή. Με τη χρηματοδότηση του δήμου από το κράτος σε χαμηλό ρεκόρ»

Ο εκπρόσωπος της ALCO Κος Παναγόπουλος με τη σειρά του δήλωσε ότι: «Δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοια περίοδο, δύο χρόνια μακριά από τις εκλογές, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κράτος, δήμοι, κοινωνία, ο κόσμος να στηρίζει με τέτοιο πάθος το Δήμαρχο του και να του δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη από τις προηγούμενες εκλογές.».

Ως πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του 2019 υπολογίστηκαν οι Νικητόπουλος, Θεοδοσίου, ακόμα και ο Τάσσος Χειβιδόπουλος αν και δεν έχει δηλώσει προς το παρόν ενδιαφέρον να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο.

Σε πρώτη φάση ο κόσμος σε ποσοστό 65% δηλώνει ικανοποιημένος από το μέχρι στιγμής έργο του δημάρχου: 
 

Αν και το δείγμα των ερωτηθέντων είναι μικρό, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το 94% της αποδοχής στις ηλικίες 18-24, καθώς επίσης και το 47% αποδοχής από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  
 

 

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι δημότες και από το επιμέρους έργο της δημοτικής αρχής, όχι και τόσο από το κομμάτι της ενημέρωσης.
 

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου ο Δημήτρης Καμπόσος συγκεντρώνει το 64%, με πιθανούς υποψήφιους τους Τάσσο Χειβιδόπουλο, Δημήτρη Νικητόπουλο και Γιώργο Θεοδοσίου. Στις προηγούμενες εκλογές να σημειωθεί πως η παράταξη Καμπόσου είχε συγκεντρώσει το 62% με την παράταξη Νικητόπουλου να παίρνει 22%. Άγνωστο το πως θα διαμορφωθούν τελικά οι υποψηφιότητες σε δύο χρόνια από τώρα.
 

 
Σε αντίθεση με το έργο Καμπόσου, σε ότι αφορά το έργο του Πέτρου Τατούλη η πλάστιγγα γέρνει προς το όχι. Ίσως σε αυτό να έχει παίξει το ρόλο της και η κόντρα των δύο ανδρών για το θέμα των σκουπιδιών, με τους δημότες να στέκονται στο πλευρό του δημάρχου Άργους – Μυκηνών. 
 
   
Η εταιρεία που έκανε τη δημοσκόπηση υπολογίζει ότι με τις αναγωγές το αποτέλεσμα αυτό δίνει με βεβαιότητα τη νίκη στον Δημήτρη Καμπόσο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό κοντά στο 75%, αφού δεν φαίνεται οι πιθανοί αντίπαλοι του στις εκλογές του 2019 να μπορούν όλοι μαζί να συγκεντρώσουν ποσοστά άνω του 25%.