ΚοινωνίαΑρχείο

Αγροτικές κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη με κατάληξη την Τρίπολη

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποφάσισε να συμμετέχει στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ:

«Σήμερα Τρίτη 20 Ιούνη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΑΣΠΠ και πληγέντων από χαλαζόπτωση αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη για να ενημερωθούμε για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν  στις πληγείσες περιοχές. Για τρίτη συνεχόμενη φορά μετά από επισκέψεις της ΟΑΣΠΠ ο προϊστάμενος κ. Αγγελόπουλος απουσίαζε σκόπιμα ώστε να μην δώσει απαντήσεις στους μικρομεσαίους αγρότες. Καταγγέλλουμε στους μικρομεσαίους αγρότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι είναι άξιος ο μισθός του κ. Αγγελόπουλου όπου αντί να πάρει άμεσα μέτρα για τους πληγέντες αγρότες, σουλατσάρει αγκαζέ με τοπικούς βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους και χτυπάνε προκλητικά τις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πάρουν τα διοικητικά συμβούλια απόφαση για την Δευτέρα 26 Ιουνίου σε κατά τόπους κινητοποιήσεις σε εφορίες και αντιπεριφέρειες.

Με κορύφωση σε Πανπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση με το 4ο Μνημόνιο την 18η Μάη και επιβαρύνουν δραματικά το ήδη μειωμένο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Με τα νέα μέτρα το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016 κουτσουρεύεται από 8600€ στα 5600€, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018 που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και την φοροληστεία που θα υποστούμε, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στην σύνταξη.

Τα «περίφημα» αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές την σοδειά μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

ΕΛΓΑ: Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου και του οργανισμού δίνονται με καθυστέρηση και πάνω από ένα χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν πρόκειται όμως να είναι δίκαιες και ουσιαστικές οι αποζημιώσεις όσο ισχύει ο αναχρονιστικός και αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Άμεση διεκδίκηση μας είναι η αλλαγή κανονισμού, να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ: Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά  για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Να καταργηθεί το μεγάλο χαράτσι για αγρότες και κτηνοτρόφους με τοπογραφικά, αντιρρήσεις και εξαγορά γης ή της χρήσης γης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.

· Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.

· Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.

· Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑΣΠΠ»