ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατί άργησαν να μεταφέρουν τον τραυματία πυροσβέστη από το Ναύπλιο;

Με έγγραφο του το Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, καταγγέλει λάθη και παραλείψεις στην φροντίδα τραυματισμένου πυροσβέστη που υπηρετεί στην Π.Υ. Ναυπλίου.

Ο πυροσβέστης είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά την πυρκαγιά στην Αερόπολη στις 2 Ιουλίου, έχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και αφού του τοποθετήθηκε νάρθηκας ο γιατρός του νοσοκομείου τον ενημέρωσε  ότι πρέπει να πάει σε άλλο νοσοκομείο γιατί ίσως χρειασθεί χειρουργείο. 

Εκεί καταγγέλεται ότι υπήρξε κωλυσιεργία από τους ανωτέρους του με αποτέλεσμα η μεταφορά του στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας να καθυστερήσει για περίπου 10 ώρες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ασθενούς που τελικά υπεβλήθη σε χειρουργείο όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Στο θέμα μάλιστα έδωσε πολιτικές διαστάσεις, ίσως και αχρείαστες, ο Γιάννης Ανδριανός με αναφορά του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα, στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών όπου περιγράφονται λάθη και παραλείψεις στην φροντίδα τραυματισμένου κατά την πυρκαγιά στην Αερόπολη Λακωνίας της 2-7 πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης που υπηρετεί στην ΠΥ Ναυπλίου.

Κατόπιν αυτού, σας καλώ να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή τα διαλαμβανόμενα στο ως άνω έγγραφο».