ΚοινωνίαΑρχείο

Αποκλίσεις στις μετρήσεις για παραλίες της Αργολίδας

Διαφορετική άποψη σε σχέση με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για τις παραλίες, έχει η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Οι μετρήσεις του συγκεκριμένου φορέα έχουν δείξει διαφορετικά αποτελέσματα για τις παραλίες των Δήμων Ναυπλιεων και Επιδαύρου, κρίνοντας τα νερά ως εξαιρετικά. Φανταζόμαστε ότι η ίδια απόκλιση θα υπάρχει και με τις παραλίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών και Ερμιονίδας, όταν θα δημοσιευτούν τα ανάλογα αποτελέσματα από το ΠΑΚΟΕ.

 

Η «κόντρα» αυτή κρατά από πέρσι καθώς οι οικείοι Δήμοι θεωρούν ότι οι μετρήσεις του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών σε διάφορες παραλίες της χώρας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αντιπαραβάλλουν τα αποτελέσματα από την αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία και φέτος διαψεύδει το ΠΑΚΟΕ. 

Να σημειωθεί πως μοναδικός και επίσημος φορέας παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαγορεύεται από άλλους φορείς ή και ιδιώτες να παίρνουν μετρήσεις και να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ