ΚοινωνίαΑρχείο

Εισαγγελείς και μηνύσεις για τις παραλίες!

Φωτιές» άναψε και στην Αιγιαλεία το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), με τις μετρήσεις του να προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς. 

Ο αν. καθηγητής του τμήματος Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης αμφισβητεί τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης στην Αχαϊα αλλά και για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον τοξικό αμίαντο στην παραλία του Δρεπάνου Αχαϊας, αντιπαραβάλλοντας δικές του μελέτες για τις ίδιες παραλίες, από τις οποίες δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, όπως ο ίδιος δηλώνει.

Ο καθηγητής μιλώντας σε τοπικά μέσα της περιοχής χαρακτήρισε τις μετρήσεις πρόχειρες και τα αποτελέσματα βιαστικά και περιστασιακά, ενώ ζητά να μάθει αν τα εργαστήρια που έκαναν τις μελέτες είναι πιστοποιημένα.

Το ΠΑΚΟΕ με τη σειρά του απειλεί με αγωγές και μηνύσεις κατά του καθηγητή, προκαλώντας τον παρουσία εισαγγελέα να γίνουν ταυτόχρονες δειγματοληψίες ώστε να αποδειχθεί ποιός λέει την αλήθεια.

Η κόντρα φορέων, επιστημόνων και αυτοδιοικητικών για την καταλληλότητα των θαλασσών φουντώνει και μένει να δούμε αν θα περάσει και σε τοπικό επίπεδο…

Όπως σημειώνει το ΠΑΚΟΕ στην ανακοίνωσή του:

«Λεκτικά, ο καθηγητής Βανταράκης με περίσσιο θράσος,  κατηγορεί το ΠΑΚΟΕ για ανευθυνότητα στις μετρήσεις του.

Εμείς απαντάμε

  1. Πριν δύο χρόνια σε τηλεοπτικό διάλογο με τον καθηγητή Βανταράκη, είχε αποδεχθεί τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και μάλιστα είχε τονίσει τον ετεροχρονισμό των μετρήσεων του Υπουργείου.
  2. Σήμερα, δίχως να αντιπαραθέτει στοιχεία, δηλώνει με την κάλυψη της ιδιότητας του ως καθηγητής, υγιεινής μάλιστα, ότι οι θάλασσες σε τέσσερα σημεία της Αχαΐας είναι πεντακάθαρες.
  3. Δίχως στοιχεία για την «ΑΜΙΑΝΤΙΤ» αναφέρει ότι ο αμίαντος εκεί, δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Εμείς δηλώνουμε, προκαλούμε και προσκαλούμε τον όποιο Βανταράκη

  1. Να παραθέσει μετρήσεις δικές του ή Παν/κών εργαστηρίων τα οποία την ίδια στιγμή, να είναι αντίθετες με αυτές που ενυπόγραφα δημοσιεύει το ΠΑΚΟΕ 
  2. Ζητάμε άμεσα παρουσία εισαγγελέα να γίνουν ταυτόχρονες δειγματοληψίες, ώστε να αποδειχθεί η ελαφρότητα των δηλώσεων του Βανταράκη
  3. Για τις δηλώσεις του Βανταράκη σε βάρος του ΠΑΚΟΕ, φορέας που ασχολείται 37 χρόνια με την ποιότητα παραμέτρων του περιβάλλοντος το ΠΑΚΟΕ έχει ήδη προχωρήσει δικαστικά καταθέτοντας μήνυση και αγωγή σε βάρος του λασπολόγου Βανταράκη, για να αποδείξει τα λεγόμενά του.

 

Εμείς, κύριε Καθηγητή, υπογράφουμε όλα όσα παραθέτουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ανακοίνωση σου. Αίσχος, γιατί η Δημόσια Υγεία δεν είναι τηλεοπτικό σόου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ