ΑθλητισμόςΑρχείο

Λύγισαν στα πέναλτι τα «Λυκάκια»

Με δύο φανταστικούς τελικούς υψηλού επιπέδου -διαφήμιση για την ανάπτυξη του ελληνικού χάντμπολ- που πραγματοποιήθηκαν μπροστά σε 1.000 θεατές στο κλειστό της Αγίας Τριάδας, ολοκληρώθηκαν οι τελικές φάσεις του φετινού Danaon Cup.

Ο Φίλιππος Βέροιας νίκησε στα πέναλτι 32-31 τον Διομήδη Άργους και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παμπαίδων Α’. Αυτός ήταν το Νο55 τίτλος στην ιστορία του Φιλίππου, 4ος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και 38ος στα τμήματα υποδομής, ενώ κατακτήθηκε μία εβδομάδα μετά από αυτόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων. 

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α’ ο ΟΦΝ Ιωνίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, επικρατώντας 19-18 της ΑΕΣΧ Πυλαίας. Για την ομάδα της Νέας Ιωνίας αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για φέτος, αφού έχει κατακτήσει το νταμπλ στις Γυναίκες, ενώ πήρε και το πρωτάθλημα στις Παγκορασίδες Β’, πριν μία εβδομάδα στην τελική φάση της Προσοτσάνης.

Danaon Cup

Έχασαν στα πέναλτι οι «Λύκοι» 

Στον τελικό των Παμπαίδων Α’ που… έσπασαν καρδιές χρειάστηκε η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ο πρωταθλητής, αφού Φίλιππος και Διομήδης στην κανονική διάρκεια του ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 28-28. Οι «Λύκοι» ήταν αυτοί που έλεγχαν τον αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια με διαφορά που έφτασε και τα τρία γκολ (8-5, 10-7, 13-10) με τους Μπινιάρη (9 γκολ), Χρόνη (7 γκολ) και τον τερματοφύλακα Χατζηκωνσταντίνου να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα. Ο Φίλιππος με τον καταπληκτικό Σαράφη (11 γκολ) και τον Παπαγιάννη (8 γκολ) να δίνει μεγάλες βοήθειες, γύρισε το ματς και βρέθηκε να προηγείται με +3 (25-28), τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Διομήδης ισοφάρισε, ενώ είχε και την ευκαιρία να πάρει το ματς με 30 δευτερόλεπτα επίθεσης στο τέλος που δεν εκμεταλλεύτηκε. 

Στα πέναλτι υπήρχε απόλυτη ευστοχία για τις ομάδες στα πρώτα τρία, αλλά στο 4ο του Διομήδης ο Μπογιατζής απόκρουσε το σουτ του Μούγιτς, ο Παπαγιάννης έκανε το 31-32 και ο Μπελιτσιάνης έστειλε την μπάλα άουτ στο 5ο πέναλτι και όλα κρίθηκαν. 

Danaon Cup

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ολυμπιακός Κερατσινίου επικρατώντας στον μικρό τελικό με 27-23 του ΑΣΕ Δούκα.

Η Νέα Ιωνία πρώτη στα κορίτσια

Η Νέα Ιωνία κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α’ επικρατώντας με 19-18 της ΑΕΣΧ Πυλαίας. Οι λεπτομέρειες, το καθαρό μυαλό και ο αφοπλισμός των ατού ήταν τα κύρια σημεία που έκριναν το παιχνίδι. 

Στο πρώτο μέρος και για περίπου 20 λεπτά η Πυλαία δίνοντας έμφαση στην δυνατή αριστερή πλευρά της επίθεσης της Ν. Ιωνίας κατάφερε να βρει ρυθμό αμυντικά και με καλύτερες επιλογές επιθετικά να προηγηθεί με 9-6 και 11-8. 

Danaon Cup

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Ν. Ιωνία βρήκε τρόπο να ισορροπήσει και ισοφαρίσει σε 11-11. Η αλλαγή στην ψυχολογία ήταν εμφανής αφού την ώρα που η ομάδα της Ελένης Ποιμενίδου είχε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια, τα «όπλα» της Αθηναϊκής πήραν μπροστά και χτύπησαν από την περιφέρεια. 

Ακόμη όμως κι αν το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια, η Πυλαία έκανε την αντεπίθεση, αλλά η Χρήστου κάτω από τα δοκάρια της Νέας Ιωνίας αποδείχθηκε… κέρβερος, ενώ το ένα πέναλτι που έπιασε, αυτό της Βράμπα ήταν ο καταλύτης για να μην έρθει η ισοφάριση ή η ανατροπή την οποία κυνήγησαν οι Θεσσαλονικιές 

Ο ΑΟ Προσοτσάνης αν και φαβορί για το χρυσό, έπαιξε τελικά στον μικρό τελικό επικρατώντας με 31-24 του Εθνικού Κοζάνης, και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Danaon Cup

Τελετή λήξης- Απονομές 

Μετά τους τελικούς πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στις νικήτριες ομάδες και τους κορυφαίους της διοργάνωσης τις οποίες έκαναν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Βιολιτζής, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ και Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Δημήτρης Σκάρλος, ο Πρόεδρος του Διομήδη Άργους Ανάργυρος Γιαννούσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Βλαχοσπύρος, το μέλος του Δ.Σ. Λένα Πετράκη, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Βλαχοσπύρος, Γιάννης Ηλίας, Μαριλία Σουλάνδρου και Μάγδα Πέππα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδική αναφορά έγινε και στον αδικοχαμένο διαιτητή Ραφαήλ Σκαπέρα, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 24 ετών τον περασμένο Μάρτιο. Καταγόταν από την Αργολίδα, ενώ είχε σφυρίξει παιχνίδια του Danaon Cup 2016. 

Πληροφορίες από Σπορ-fm 94,6.