ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οικονομία στην πίσσα

Μπήκε στον κόπο να απαντήσει  ο Δήμος Άργους – Μυκηνών σε δημοσίευμα ιστότοπου που έκανε λόγο για ελλιπή ασφαλτόστρωση στην οδό Γούναρη, η οποία σύντομα αλλάζει κατεύθυνση.

Εδώ να σημειωθεί πως η μερική ασφαλτόστρωση έγινε για να αποκατασταθεί η ομαλότητα του οδοστρώματος το οποίο είχε καταστεί ανισόπεδο μετά από εργασίες.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι πάντως, δεν φαίνεται να τίθεται θέμα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά αντίθετα ο σκοπός του έργου ήταν η αποφυγή ατυχημάτων.

Γούναρη ασφαλτόστρωση

Η επιλογή της αριστερής πλευράς φαίνεται πως έχει να κάνει με το ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από κει, ενώ το δεξί μέρος θα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ.

Όπως σημειώνεται στην απάντηση του Δήμου:

«Το οδόστρωμα στην οδό Γούναρη είχε υποστεί καθίζηση από την μισή πλευρά και κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να είναι ανισόπεδο και να αποτελεί κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. 

Η ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε αποκατέστησε την ομαλότητα του οδοστρώματος για την αποφυγή ατυχημάτων.

Δυστυχώς λόγω της συνεχούς μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων η οποία αγγίζει το 90% δεν υπάρχει δυνατότητα ολικής αποκατάστασης των κεντρικών οδών και ο Δήμος προσπαθεί με τα λιγοστά χρήματα που παίρνει από το κράτος να αποκαταστήσει ό,τι είναι δυνατόν.

Ο συνεχής  από την κυβέρνηση έχει αυτά τα αποτελέσματα. Παρ όλες τις δυσκολίες η δημοτική αρχή κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Γούναρη ασφαλτόστρωση