ΠολιτικήΑρχείο

Ανάκριση Γκιόλα σε Λοβέρδο

Τις ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 2010-12 ως προς τη διαχείριση–επίβλεψη του «ΕρρίκοςΝτυνάν», ανέδειξε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Στην επιτροπή που διερευνά σκάνδαλα στην υγεία για το διάστημα 1997-2014, κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στον οποίο ο κ. Γκιόλας υπέβαλε σειρά ερωτημάτων σχετικών με την πολιτική που ακολουθήθηκε την επίμαχη περίοδο από την ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Γιάννης Γκιόλας ζήτησε από τον μάρτυρα κ. Λοβέρδο να δώσει απαντήσεις σχετικά με:

– Την τροπολογία της τότε ηγεσίας του ΥπουργείουΥγείας για τον πλειστηριασμό του «Ντυνάν» και ποιος ήταν ο λόγος να προβλέπει -εκτός των άλλων- μίσθωση και πώληση περιουσιακών στοιχείων του ιδρύματος.

– Κατά πόσο μπορούσε –και ήθελε- το Υπουργείο να προχωρήσει τότε σε ένδικα μέσα για ανατροπή παράνομων αποφάσεων του Δ.Σ του «Ερρ. Ντυνάν». Ποια ήταν η σχετική εισήγηση των νομικών συμβούλων του Υπουργείου;

– Κατά πόσο προσπάθησε το Υπουργείο Υγείας (επί Λοβέρδου) να βρει τρόπο επίλυσης του διαχειριστικού αδιεξόδου του νοσοκομείου;

– Τι έκαναν για να περιφρουρήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του «Ντυνάν»;

– Γιατί το Υπουργείο και ο ίδιος ο τότε Υπουργός δεν φρόντισε να αναδείξει – καταγγείλει τις δωρεάν νοσηλείες, εκπτώσεις κλπ που παρέχονταν αφειδώς και για την περίοδο 2000-2011 το ποσόν ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ! (βάσει ντοκουμέντων).