ΡεπορτάζΑρχείο

Ψήνεται ο κόμβος στην Πειραιώς

Την έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας περιμένει η μελέτη για τον κόμβο στο ύψος της τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής), μπροστά από το λιμάνι του Ναυπλίου. 

Η κατασκευή του κόμβου σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθούνται αναμένεται να λύσει αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας και το αισθητικό κομμάτι στο συγκεκριμένο σημείο.

Από τον δήμο υπολογίζουν πως εντός του επόμενου τριμήνου θα δημοπρατηθεί το έργο.

Κόμβος στην Πειραιώς

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κωστούρος:

«Η μελέτη του κόμβου της Αγροτικής Τράπεζας στο Ναύπλιο έχει παραδοθεί και παραληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το σημείο όμως στο οποίο έχει σχεδιαστεί ο κόμβος έχει μία ιδιαιτερότητα. 

Βρίσκεται κατά ένα μέρος στη χερσαία ζώνη του λιμανιού και κατά το άλλο εντός του αστικού ιστού. 

Αυτό σημαίνει ότι το έργο πρέπει να λάβει και τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας για το λόγο αυτό η μελέτη έχει σταλεί εκεί. 

Πρόσφατα ο Δήμος έλαβε έγγραφο το οποία ζητούσε κάποιες διευκρινίσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις εγκρίσεις. Εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σημαίνει άδεια δημοπράτησης και κατ’ επέκταση κατασκευή του κόμβου.

Ευελπιστούμε ότι εντός του επομένου τριμήνου θα έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Ο κόμβος αυτός θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της εισόδου του λιμανιού και θα διευκολύνει επισκέπτες και κατοίκους. 

Η κατασκευή του σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ότι έχει σχέση με την είσοδο στο ιστορικό κέντρο και τη σήμανση θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα λειτουργικά αλλά και αισθητικά».