ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί το Ναύπλιο (Pics, Vid)

Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη αφισορύπανση στο Ναύπλιο, με όσους παρανομούν να αψηφούν τα τσουχτερά πρόστιμα με τα οποία απειλούνται.

Στις κολώνες φωτισμού των δρόμων, στις πινακίδες, στα κτήρια, ακόμη και στα δένδρα, ο καθένας μπορεί να αναρτήσει αφίσες, πανό και ό,τι άλλο νομίζει πως θα διαφημίσει την πραμάτεια του.

Αφισορύπανση στο ΝαύπλιοΑφισορύπανση στο Ναύπλιο

Ακόμα και αν τα συνεργεία που πληρώνουν οι δημότες από το υστέρημά τους ξηλώσουν τις αφίσες, σε λίγες ώρες ξανακολούνται άλλες.

Το πρόβλημα της δεν είναι καινούργιο. Διαβάστε τί έγραφε ο Άκης Γκάτζιος τον Ιούλιο του 2013, με τίτλο

 

“Η κατάντια της αφισορύπανσης”

 

 

Αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται εκτός από την αισθητική της πόλης και η υπηρεσία καθαριότητας που αναγκάζεται να αφαιρεί συνεχώς τις αφίσες.

Αφισορύπανση στο Ναύπλιο

Αφισορύπανση στο Ναύπλιο

Εντύπωση κάνει το γεγονός όμως ότι τους τελευταίους μήνες τοποθετούνται αφίσες και από φορείς, οι οποίοι όπως κάποιοι αδίστακτοι ιδιώτες τοποθετούν τις αφίσες τους οπουδήποτε.

Αφισορύπανση στο Ναύπλιο

Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς τί θα γινόταν άραγε αν πολλές από τις επιχειρήσεις του Ναυπλίου και άλλων περιοχών διαφήμιζαν τα προϊόντα τους με αφίσες στους δρόμους, όπως κάποιοι άλλοι διαφημίζουν τις εκδηλώσεις τους; Θα υπήρχε ανοχή τότε ή θα έπεφταν τα πρόστιμα βροχή; Σε τι διαφέρει λοιπόν ένας φορέας ή μια εταιρεία που διαφημίζει μια συναυλία ή μια παράσταση καραγκιόζη από ένα κατάστημα εσωρούχων που διαφημίζει τα βρακιά που πουλάει;

Αφισορύπανση στο ΝαύπλιοΑφισορύπανση στο Ναύπλιο

Αφισορύπανση στο Ναύπλιο

Το φαινόμενο δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Μάλιστα πέρσι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων είχε ασχοληθεί με το θέμα και είχε λάβει αποφάσεις. Το Video είναι από τον Ιούνιο του 2016, όταν και πάλι η πόλη είχε τυλιχθεί σε αφίσες: