ΠολιτισμόςΑρχείο

Ταξίδι από το Άργος στον …Σταυρό του Νότου! (Pics)

Μια υπερπαραγωγή που, με όχημα τις μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή Νίκου Καββαδία, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους το βράδυ της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση παίχτηκε στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Άργους – Μυκηνών 2017».

Η απουσία του Θάνου Μικρούτσικου, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, δεν εμπόδισε στο ανέβει κανονικά το έργο και να καταχειροκροτηθεί από το Αργολικό κοινό.

Σταυρός του Νότου στο Άργος

Στο πρώτο «ανέβασμά της» η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Badminton στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2016 ενθουσίασε κοινό και κριτικές ξεπερνώντας τους 50.000 θεατές. Αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει σε 20 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και το Άργος.

Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.

Σταυρός του Νότου στο Άργος

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντάνεψε με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής συνόδεψαν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμήνευσαν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Σταυρός του Νότου στο Άργος