Τέσσερις νεκροί και κρούσμα στην Κορινθία

Στους τέσσερις έφθασαν οι θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν καταγραφεί από την αρχή της φετινής περιόδου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε αυτούς προστέθηκε την τελευταία εβδομάδα ένας ηλικιωμένος από την Ασίνη.

Συνολικά έχουν διαγνωστεί 43 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 24 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Από τα 43 κρούσματα, τα 36 έχουν καταγραφεί στην Αργολίδα και από ένα σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Ρέθυμνο, ενώ δύο βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κρούσμα στην Κορινθία

Με κοινή πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου σε θέματα Υγείας,Παιδείας και Πολιτισμού Ελένης Παναγιωτοπούλου συγκαλέστηκε σύσκεψη σχετικά με ύποπτο κρούσμα από λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στην Δυτική Κορινθία.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κος Καλύβας Παναγιώτης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,ιατρός Δημόσιας Υγείας κος Διαμαντόπουλος Βασίλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Υγείας της Π.Ε Κορινθίας κος Ευριπίδης Γκιάτας καθώς και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε Κορινθίας κος Θελερίτης Κωνσταντίνος.

Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την περαιτέρω επιτήρηση της νόσου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Περαιτέρω στη σύσκεψη σημειώθηκε, ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν δικαιολογούν μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς σποραδικά κρούσματα της νόσου έχουν σημειωθεί και σε άλλες Περιφέρειες, παραταύτα ο σωστός σχεδιασμός και η επιτήρηση της νόσου είναι πρωταρχικής σημασίας στο σχεδιασμό της Π.Ε Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου