ΠολιτικήΑρχείο

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΦΚΑ Άργους!

Οι του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζουν με το κόμμα τους επειδή αυτό αποφάσισε να μεταφέρει την διεύθυνση του ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) στο Ναύπλιο, υποβαθμίζοντας το αντίστοιχο κατάστημα στο Άργος.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών φαίνεται πως δεν συμφωνεί ούτε με την άποψη του τοπικού βουλευτή Γιάννη Γκιόλα που έχει προκρίνει τη λύση της Τίρυνθας, και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποια ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την απόφασή του και να παραμείνει η Διεύθυνση του Νομού στη πόλη του Άργους.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 9-8-2017 δημοσιεύτηκε απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ με την οποία επισημοποιήθηκε η πρόταση προς τον Υφυπουργό Εργασίας με βάση την οποία, προβλέπεται η μεταφορά στο Δήμο Ναυπλίου της Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Αργολίδας.

Παρά τις μαζικές και ομόθυμες αποφάσεις κοινωνικών φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών την ομόφωνη απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της Ο.Μ. ΣΎΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών, ο ΕΦΚΑ αγνοώντας τον ίδιο το Νόμο και τα κριτήρια επιλογής σχετικά με την έδρα της Τοπικής Διεύθυνσης (πληθυσμός – έκταση – μορφολογία εδάφους) προτείνει την δημιουργία της Διεύθυνσης του Νομού με έδρα το Δήμο Ναυπλιέων και δύο Αποκεντρωμένων Τμημάτων στο Άργος και στο Κρανίδι. 

Μετά από τα ανωτέρω η συντονιστική επιτροπή της Ο.Μ. Άργους Μυκηνών του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει: 

1. Η συντονιστική επιτροπή της Ο.Μ. Άργους Μυκηνών του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αποδεχτεί τη συνεχιζόμενη μεταφορά των Δημοσίων Υπηρεσιών ( Δ.Ο.Υ, ΣΕΠΕ, ΕΟΠΥΥ κλπ) από τη πόλη του Άργους που οδηγούν στη καταδίκη της πόλης σε οικονομικό μαρασμό. 

2. Καλεί τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας να ανατρέψει την ανωτέρω απόφαση και να παραμείνει η Διεύθυνση του Νομού στη πόλη του Άργους, σύμφωνα τον νόμο.

3. Αποφασίζει τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στο τύπο».