ΡεπορτάζΑρχείο

Το λιμενικό απέτρεψε την ρύπανση του Τολού

Έγκαιρη και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση του λιμενικού μετά το ναυάγιο της θαλαμηγού στο Τολό, με αποτέλεσμα να διασωθεί ο καπετάνιος -με τη συμβολή του πλοίου Venus της Pegasus Cruises- και να περιοριστεί το ενδεχόμενο ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής.

Μετά από ολονύκτιες επίπονες προσπάθειες, κατάφεραν τελικά να επιτύχουν την απορύπανση της περιοχής, μη ρισκάροντας και παίρνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, δεδομένου ότι στο Τολό αυτή τη περίοδο υπάρχουν ακόμα αρκετοί παραθεριστές. 

Επιχείρηση απορρύπανσης Τολό

Ο υπολιμενάρχης Παναγιώτης Κοντός ανέλαβε τον συντονισμό της επιχείρησης, βάσει του σχεδίου που έχει καταρτιστεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις, με τον λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο να ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην ρυμούλκηση και ανέλκυση του σκάφους, καθώς και στην απορρύπανση της περιοχής.

Όπως επισημαίνει ο λιμενάρχης:

«Και τώρα ας αφησουμε το Μεσαιωνα να μιλήσουμε για δουλειά Λιμενικού.

Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε όσες και όσους συναδέλφους εργάστηκαν αγνοώντας ωράρια και κούραση για το επιτυχές αποτέλεσμα ενός δυσκολου εγχειρηματος. Στα πληρωματα των περιπολικών σκαφών Λ.Σ. ένα ιδιαιτερο ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική επέμβαση προκειμένου να διασωθεί ο κυβερνήτης και να περιοριστεί το ενδεχόμενο ρύπανσης. Πολύ μεγάλο ευχαριστω στον Πλοίαρχο κ.Τριανταφύλλου Ηλία, στους δύτες και τους επαγγελματίες αλιείς για την ουσιαστική συμβολή τους στην αποσόβηση ρύπανσης της περιοχής.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ουσιαστική βοήθεια τους στην ανέλκυση του σκάφους.Τέλος ευχαριστώ στον κ.Υπολιμεναρχη Ναυπλίου για την οργάνωση και τον συντονισμό της επιχείρησης χτες,γεγονός το οποίο επέφερε το προαναφερομενο αποτέλεσμα».