ΠολιτικήΑρχείο

Την κάλεσε στο Άργος

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ των διευθυντών των ΙΕΚ της Τουριστικής Σχολής και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, στο Υπουργείο Τουρισμού, με θέμα την περαιτέρω αναβάθμιση και προοπτική της Τουριστικής εκπαίδευσης.

Παρόντες ήταν και η Γενική γραμματέας του Υπουργείου Ευριδίκη Κουρνέτα, καθώς και Διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου.

Στην συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημαντική αποδοχή των απόφοιτων των σχολών του Υπουργείου από την Ξενοδοχειακή και Τουριστική αγορά και κατατέθηκαν οι προτάσεις και το πλαίσιο που θα δομηθεί η περαιτέρω αναβάθμιση των τουριστικών προγραμμάτων των σχολών ΙΕΚ. 

Η ενίσχυση της προβολής των σχολών καθώς και η συνταύτιση των προγραμμάτων σπουδών με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς που συνεχώς εξελίσσεται και διαφοροποιείται είναι μερικά από τα σημεία που αναλύθηκαν ιδιαίτερα. 

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Καχριμάνης γνωστοποίησε το μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική αγορά για κατάρτιση στις ειδικότητες Μαγειρικής και Ξενοδοχειακής Τέχνης, προσκάλεσε δε την Υπουργό στις εγκαταστάσεις της σχολής στο Αργος προκειμένου να διαπιστώσει το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στις πλέον κατάλληλες δομές που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αργους Μυκηνών.