ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Απάντηση στα ψεύδη του «Άλλου Δρόμου»

Η δημοτική παράταξη «Άλλος δρόμος» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το Δημοτικό Συμβούλιο για αντιδημοκρατική λειτουργία και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο για επιθετική εναντίον τους συμπεριφορά.

Όπως σημειώνεται σε αυτή:

«Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε,για μια ακόμη φορά άδοξο τέλος.

Η παράταξή μας,συνοδευόμενη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης,αποχώρησε από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης,η οποία δυστυχώς διεξήχθη σε πολεμικό κλίμα,υπό την ανοχή του προέδρου κου Μπέγκου και του δημάρχου κου Καμπόσου.

Υπαίτιος,ποιος άλλος,ο ‘’συνήθης ύποπτος’’ κος Γκαβούνος ο οποίος εξαπέλυε ύβρεις και απειλές σε κάθε τοποθέτηση συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συζήτηση αφορούσε την ΚΕΔΑΜ (γιατί άραγε;).Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν σηκώθηκε από το έδρανό του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Δημήτρη Νικητόπουλου,βρίζοντάς τον χυδαία και κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ενημερωθεί για το γνωστό περιστατικό του τροχαίου ατυχήματος με το αυτοκίνητο του δήμου,στις 7 Σεπτεμβρίου. 2017, χωρίς να έχει-κατά τη γνώμη του βέβαια-το δικαίωμα.Υπό αυτές τις συνθήκες,η αποχώρησή μας ήταν η μόνη λύση.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα εξής:

α.Καταδικάζουμε το «έλλειμα δημοκρατίας» που υπάρχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

β.Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στο δήμαρχο ότι οφείλουν να διαφυλάσσουν την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων αυτών.

γ.Τονίζουμε απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας ο έλεγχος και η κριτική της δημοτικής αρχής,με μοναδικό κριτήριο το όφελος των πολιτών.

δ.Όσον αφορά το τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο του δήμου,η παράταξή μας θα τοποθετηθεί δημόσια,μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης.Σε κάθε περίπτωση βέβαια,περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει αν ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε άδεια να οδηγήσει το συγκεκριμένο όχημα και ημερήσια διαταγή πορείας».

 

Ο Νίκος Γκαβούνος στην απάντησή του κάνει λόγο για ψεύδη σημειώνοντας πως: «Χτες στο ΔΣ γινόταν συζήτηση με θέμα , μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας της ΚΕΔΑΜ .Τότε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Νικητόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο Κανονισμός είχε έλθει προς ψήφιση χωρίς να έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΑΜ .Εγώ αντέδρασα αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το προκλητικότατο ψέμα του κ. Νικητόπουλου , ο οποίος προφανώς ονόμασε την παράταξη του «Άλλο Δρόμο» διότι βαδίζει άλλο δρόμο από αυτόν που βαδίζει η αλήθεια. Προς απόδειξη του ισχυρισμού μου , ότι έχει ψηφιστεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΑΜ επικαλέστηκα το γεγονός, ότι ήταν παρόν κατά την ψήφιση του  και ο κ. Όθωνας Νικολόπουλος, εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Νικητόπουλου.

Τότε ο κ. Νικητόπουλος ισχυρίστηκε εκ νέου ψευδώς, ότι ο κ.Νικολόπουλος τον είχε ενημερώσει ότι το θέμα δεν είχε ψηφιστεί.

Εγώ τότε τον χαρακτήρισα εκ νέου ως ψεύτη, διότι στο κείμενο της αποφάσεως φαινόταν να έχει ψηφίσει την έγκριση του κανονισμού ο κ. Νικολόπουλος.

Μόλις συνέβη αυτό, μέλη της παράταξης του κ. Νικητόπουλου άρχισαν να με υβρίζουν με αγοραίες εκφράσεις ανάξιες επαναλήψεως, με σκοπό να διαφύγουν του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο είχαν περιέλθει.

Προς απόδειξη των παραπάνω επικαλούμαι  στην παρούσα ανακοίνωση μου την με αριθμό απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΑΜ 109/2017.

Αντί λοιπόν να επιδιώξουν τη στοιχειώδη μεταξύ τους συνεννόηση οι βαδίζοντες τον άλλο δρόμο και να υπερβούν την παντελή πολιτική ανικανότητα τους , εφαρμόζουν την γνωστή γκεμπελική μέθοδο της κατασυκοφάντησης των πολιτικών τους αντιπάλων.

Σχετικά με το ζήτημα της πρόκλησης ατυχήματος χωρίς ευτυχώς ανθρώπινες απώλειες, από αυτοκίνητο του Δήμου Άργους Μυκηνών, το οποίο εκτελούσε αποστολή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου διενεργείται ήδη προανάκριση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές , στις οποίες έχω κληθεί να δώσω μαρτυρική κατάθεση καθώς δεν εμπλέκομαι προσωπικά στην πρόκληση του ατυχήματος, όπως ψευδώς υπονοεί η ανακοίνωση του παράταξης της αντιπολίτευσης. Είναι γνωστό ότι κατά την διενέργεια προανακρίσεων δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων ούτε φυσικά  δύναμαι να ενημερώσω την παράταξη του Άλλου Δρόμου κατά παράβαση του νόμου , πριν από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, όταν η δικαστική διερεύνηση του θέματος ολοκληρωθεί επιφυλάσσομαι να ενημερώσω εγώ όχι τον κ.Νικητόπουλο, αλλα τον Αργειακό λαό τον οποίο εκπροσωπώ και στον οποίο και μόνο οφείλω λογοδοσία. 

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ψηφίστηκε και ο ισολογισμός της ΚΕΔΑΜ για το έτος 2015, ο οποίος και ήταν κερδοφόρος! Δημοτική επιχείρηση με κερδοφόρο ισολογισμό είναι πρωτόγνωρο για τα σημερινά οικονομικά  δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα συμπεράσματα δικά σας!»