ΠολιτισμόςΑρχείο

Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»… αντιμετωπίζει τον πόνο!

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο “Fotonio Events & More” στο Ναύπλιο , με θέμα «Πόνος: Ένα βίωμα… πολλές οπτικές».

Πόνος: Ένα βίωμα… πολλές οπτικές

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η κατανόηση των διαφορετικών πλευρών του πόνου, πώς αυτός επηρεάζει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας αλλά συνάμα και το πώς αυτός μπορεί να αντιμετωπισθεί. Ο πόνος απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και πολύ εύστοχα επιδιώχθηκε η προσέγγισή του μέσα από διαφορετικές οπτικές. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος ανέπτυξε την θεολογική διάσταση του θέματος και δήλωσε , για μία ακόμα φορά με την παρουσία του , την έμπρακτη στήριξη της εκκλησίας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Η κα Νικολέτα Μπερναλή, Αναισθησιολόγος – Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας Γ.Ν Θηβών , Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος Θήβας, μίλησε για την ιατρική αντιμετώπιση του πόνου και επισήμανε την χρησιμότητα των ιατρείων πόνου. Η κα Ελισάβετ Γεωργίου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και Υπεύθυνη Ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, παρουσίασε την ψυχολογική εκδοχή και την σύνδεση με τον σωματικό πόνο.

Πόνος: Ένα βίωμα… πολλές οπτικές

Ταυτόχρονα , μέσα από την εκδήλωση αυτή , ο σύλλογος έδωσε το μήνυμα για την αναγκαιότητα ίδρυσης Ιατρείου Πόνου στο Νομό μας το οποίο αποτελεί έναν από τους στόχους του και ήδη έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τοπικούς θεσμικούς φορείς ενέργειες για την υλοποίησή του. 

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι την εκδήλωση υποστήριξαν  ο Σύλλογος Νεφροπαθών και Συμπαραστατών Αργολίδας, ο Σύλλογος Παραπληγικών Αργολίδας, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αργολίδας, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ν. Αργολίδας “Οδύσσεια” και η Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας. Με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους οι εκπρόσωποι των ως άνω συλλόγων, κα. Παρασκευοπούλου Ιωάννα , κ. Τριανταφύλλου Γεώργιος, κα. Μαστοράκου Βασιλική και κα. Ξηνταροπούλου Γιόλα, κατέδειξαν ότι ο πόνος δεν αφορά μία συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών αλλά πάρα πολλούς. Επίσης παραβρέθηκε και ο π. Ραφαήλ Βουγιούκας , Ιδρυτής και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεωργία Σαμαρτζή», ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους πώς ο πόνος μπορεί να μετουσιωθεί σε κοινωφελές έργο. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Σιδέρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Νικητόπουλος, τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. ¨Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, σύλλογοι, φορείς, μέλη, φίλες και φίλοι του συλλόγου.

Πόνος: Ένα βίωμα… πολλές οπτικές

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Σύλλογος «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» άνοιξε το δρόμο για συμπράξεις και κοινές δράσεις των συλλόγων στο Νομό μας!  

Ο πόνος μας αφορά όλους και ενωμένοι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε!