ΆρθροΑρχείο

Μήπως ασχολούμαστε με τρίχες;

Το κομψό ντύσιμο μίας δασκάλας στην παρέλαση του Ναυπλίου έγινε αντικείμενο συζήτησης στα social media ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ. Φορώντας μίνι, στενό βραδινό φόρεμα, με χρυσή λεπτομέρεια και ψηλοτάκουνες γόβες, στις οποίες περπατούσε με αέρα μοντέλου, η δασκάλα τράβηξε την προσοχή των θεατών, των φωτογράφων και των «κανίβαλων» του διαδικτύου.

Αν και το ντύσιμό της δεν ήταν προκλητικό, παρέπεμπε ωστόσο περισσότερο σε βραδινή έξοδο, κάτι που ορισμένοι έκριναν ότι δεν συνάδει με το κλίμα και το νόημα μιας παρέλασης για την Εθνική μας Επέτειο.

Αν και επί της ουσίας δεν υπάρχει κάποιος dress code για τους συνοδούς των παρελάσεων, ο καθένας αντιλαμβάνεται με τα δικά του κριτήρια τι είναι γι’ αυτόν «επιτρεπτό», με την Ελληνική κοινωνία να αποκαλύπτει με κάθε ευκαιρία πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαγκιστρωθεί από τα συντηρητικά κατάλοιπα περασμένων αιώνων.

Δασκάλα παρέλαση ΝαύπλιοΟι ίδιοι οι συμμετέχοντες στις παρελάσεις κατά καιρούς φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ακριβώς τι νόημα έχει όλο αυτό και το βλέπουν σαν ένα πανηγυράκι, σαν πασαρέλα ή σαν ευκαιρία για να εντυπωσιάσουν και να τραβήξουν την προσοχή. Οι επίσημοι που στήνονται στις εξέδρες για χαιρετούρες και δημόσιες σχέσεις περιμένουν με τη σειρά τους να εισπράξουν το χειροκρότημα για κάτι στο οποίο δεν συμμετείχαν, αφού άλλοι ήταν αυτοί που έδωσαν την ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Και τέλος τα παιδιά που παρελάζουν, αν τα ρωτήσεις, πιθανόν να απαντήσουν ότι το ’40 πολεμήσαμε τους Τούρκους! Τελικά ποιό είναι το νόημα της παρέλασης;

Η ίδια η δασκάλα, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα δηλώνει πως «Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο. Είμαι μια εκπαιδευτικός που πάντα θέλω να τιμώ τους ήρωες και να είμαι πάντα παρούσα στις μαθητικές παρελάσεις» και πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος σχετικά με την εμφάνιση της στην παρέλαση. 

Την ίδια απορία έχουμε κι’ εμείς…

Κ.Κ.