ΡεπορτάζΑρχείο

Μεγάλη καταστροφή από χαλάζι στα Ίρια!

Σχεδόν ολική καταστροφή υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες στα Ίρια από ξαφνικό χαλάζι που έπληξε σήμερα την περιοχή. Αγκινάρες, οπωροκηπευτικά και άλλες καλλιέργειες έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, με τα χωράφια να έχουν καλυφθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από νερό.

Την ανάγκη να ξεκινήσουν ενέργειες για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στα Ίρια εξέφρασε και ο Δημήτρης Κωστούρος.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε οι επόπτες του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές και να οριοθετηθούν οι περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές.

Για το θέμα ήδη υπέβαλε ερώτηση στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός ρωτώντας τον Βαγγέλη Αποστόλου «σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από τη σημερινή έντονη χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή Ιρίων Ναυπλίου».