ΠολιτισμόςΑρχείο

Ένας χώρος που αποπνέει πολιτισμό στην καρδιά του Άργους.

Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα μπορεί να βρει κάποιος στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, έναν χώρο διαμορφωμένο με κατάλληλο τρόπο ώστε να διαφωτίζει καλύτερα τον επισκέπτη μέσω των τεσσάρων θεματικών ενοτήτων στις οποίες είναι κατηγοριοποιημένα τα μόνιμα εκθέματα.

Θεματικές κατηγορίες

Εκτός από τα εκθέματα, στα οποία και θα αναφερθούμε σε άλλο ρεπορτάζ, το μουσείο είναι προσβάσιμο για τον καθένα, φυσικά για τα ΑμεΑ, ενώ σε αυτό υπάρχει ειδική στήλη με σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, γνωστό ως Κώδικα Μπράιγ.

Στήλη για τυφλούς

Το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας στεγάζεται σε ένα ιστορικό διατηρητέο συγκρότημα του Άργους γνωστό ως «Στρατώνες Καποδίστρια», που καταλαμβάνει μια ευρύτατη έκταση στο κέντρο της πόλης. Η αρχική του φάση ανάγεται γύρω στο 1700, ενώ ανοικοδομήθηκε το 1828-1829 με εντολή του Ιωάννη Καποδίστρια και με αρχιτέκτονα τον Λάμπρο Ζαβό, προκειμένου να στεγάσει το ιππικό του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας

Ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο της δυτικής πτέρυγας του συγκροτήματος. Ένας θησαυρός γνώσεων σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που αποπνέει πολιτισμό, στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. 

Σίγουρα αξίζει να κάνετε μία βόλτα, για όσους ακόμα δεν το έχετε επισκεφθεί.